Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Πόλεμος” στους δρόμους του Μεξικό λόγω της ακριβής βενζίνης (photos)
ΚΟΣΜΟΣ

“Πόλεμος” στους δρόμους του Μεξικό λόγω της ακριβής βενζίνης (photos)

Ένας χαμός επικρατεί στους δρόμους του Μεξικό με τους πολίτες να βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση εξαιτίας της αύξησης στην τιμή της βενζίνης που σχεδόν διπλασιάστηκε. Οι άνθρωποι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και καταστρέφουν καταστήματα ενώ δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία ανάβοντας φωτιές και πετώντας πέτρες προς πάσα κατεύθυνση. Λίγο μετά την αύξηση της βενζίνης από το […]

mexico-gasoline-dyo

Ένας χαμός επικρατεί στους δρόμους του Μεξικό με τους πολίτες να βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση εξαιτίας της αύξησης στην τιμή της βενζίνης που σχεδόν διπλασιάστηκε.

Οι άνθρωποι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και καταστρέφουν καταστήματα ενώ δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία ανάβοντας φωτιές και πετώντας πέτρες προς πάσα κατεύθυνση.

Λίγο μετά την αύξηση της βενζίνης από το 14% στο 20%, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και λεηλάτησαν 23 καταστήματα ενώ έκλεισαν 27 δρόμους, εξαγριωμένοι από τον υψηλό πληθωρισμό και την φτώχεια που κυριεύει τη χώρα.

Οι Αρχές συνέλαβαν περισσότερα από 250 άτομα που προκάλεσαν ή συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια, αποτέλεσμα της αδυναμίας των πολιτών να ζήσουν με αξιοπρέπεια, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Από την άλλη, η Εμπορική Ένωση του Μεξικού κάνει λόγο για 79 καταστήματα που λεηλατήθηκαν και 170 κλεισμένους δρόμους, ζητώντας από τις Αρχές να κάνουν κάτι άμεσα.

imagehandler4i4afcaw

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις