Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Γερμανικός Τύπος: “Καμία πρόοδος στην ελληνική μιζέρια”
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικός Τύπος: “Καμία πρόοδος στην ελληνική μιζέρια”

Επιθέσεις από κάθε πλευρά έχει εξαπολύσει ο διεθνής Τύπος για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, με τα γερμανικά μέσα να είναι πολύ πιο αυστηρά με την Ελλάδα. Μόλις δυο μέρες πριν, το δημοσίευμα του dpa προέβλεπε πως το 2017 θα είναι ακόμα πιο δύσκολη χρονιά για τα ελληνικά νοικοκυριά και οι αυξήσεις θα συνεχίζονται με […]

ftochia

Επιθέσεις από κάθε πλευρά έχει εξαπολύσει ο διεθνής Τύπος για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, με τα γερμανικά μέσα να είναι πολύ πιο αυστηρά με την Ελλάδα. Μόλις δυο μέρες πριν, το δημοσίευμα του dpa προέβλεπε πως το 2017 θα είναι ακόμα πιο δύσκολη χρονιά για τα ελληνικά νοικοκυριά και οι αυξήσεις θα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

«Η οικονομία είναι ασθμαίνουσα, οι φόροι θα αυξηθούν και πολλοί Έλληνες δεν έχουν καν χρήματα στο πορτοφόλι. Πολλοί εκτιμούν ότι το 2017 θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από τη χρονιά που μόλις πέρασε», ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο.

«Επειδή στην αρχή του έτους δεν επαρκούν τα χρήματα να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, πολλοί κάτοχοι οχημάτων αναγκάζονται τις πρώτες μέρες του χρόνου να επιστρέψουν τις πινακίδες», έγραφε το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για τις αυξήσεις στον καφέ και τα καύσιμα.

anergia2

Σε συνέχεια του dpa το Focus βλέπει πως δεν υπάρχει «σχεδόν καμία πρόοδος στο πεδίο της ελληνικής οικονομικής μιζέριας». Μάλιστα, παρά τη διεθνή βοήθεια, δεν διακρίνεται σχεδόν καμία βελτίωση στην κατάσταση της Ελλάδας.

Το περιοδικό Focus, που δημοσίευσε το άρθρο στην ηλεκτρονική του μορφή, αναφέρεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις, τονίζοντας πως το ποσό έχει φτάσει τα 5,6 δισ. ευρώ και η αποπληρωμή τους μοιάζει «όνειρο θερινής νυκτός».

Λόγος γίνεται και για τα νοσοκομεία, λίγο μετά το δημοσίευμα του Guardian που περιέγραφε την άθλια κατάσταση στον χώρο της υγείας, μιλώντας για ανθρώπους που πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Το Focus αναφέρει πως οι περικοπές στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό δεν επιτρέπουν στα νοσοκομεία να πληρώσουν τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους προμηθευτές.

imag

Το ελληνικό κράτος,  «μπόρεσε μεν να πληρώσει τον Νοέμβριο μετά από μια χρηματοδοτική ένεση του Eurogroup δύο δισ. ευρώ, αλλά τα χρέη αυξάνονται τώρα ξανά.», συνεχίζει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας και τα τεράστια χρέη των φορολογουμένων στο ελληνικό δημόσιο που φτάνουν τα 94 δις ευρώ.

Ο λογιστής Νίκος Βρούσης  που βιώνει το πρόβλημα από «πρώτο χέρι», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο: «Οι πελάτες μου δεν μπορούν να πληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος των φόρων τους προς το κράτος».

Η Bild από την άλλη, γράφει για τα 100 δις ευρώ που αποτελούν τα κόκκινα τραπεζικά δάνεια, ενώ εκτιμά πως το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο, εξαιτίας της μετανάστευσης των μορφωμένων νέων. Το 2015, η υψηλή ανεργία στη χώρα, «έδιωξε» περισσότερους από 44.000 χιλιάδες Έλληνες που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις