Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Οι Χειρόγραφες σημειώσεις της Ρούπα παραπέμπουν την αντιτρομοκρατική σε μελλοντικά χτυπήματα που σχεδίαζε
ΕΛΛΑΔΑ

Οι Χειρόγραφες σημειώσεις της Ρούπα παραπέμπουν την αντιτρομοκρατική σε μελλοντικά χτυπήματα που σχεδίαζε

Του Πέτρου Καρσιώτη Χειρόγραφες σημειώσεις, που παραπέμπουν, όπως εκτιμά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία  και σε μελλοντικούς στόχους της οργάνωσης, που είχε συστήσει η Πόλα Ρούπα με ολιγάριθμα μέλη, βρήκαν και εξετάζουν οι ερευνητές μέσα σε ένα από τα δωμάτια του κρησφύγετου της οδού Ζαϊμη στην Ηλιούπολη, όπου διέμενε τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, […]

roupa_new1

Του Πέτρου Καρσιώτη

Χειρόγραφες σημειώσεις, που παραπέμπουν, όπως εκτιμά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία  και σε μελλοντικούς στόχους της οργάνωσης, που είχε συστήσει η Πόλα Ρούπα με ολιγάριθμα μέλη, βρήκαν και εξετάζουν οι ερευνητές μέσα σε ένα από τα δωμάτια του κρησφύγετου της οδού Ζαϊμη στην Ηλιούπολη, όπου διέμενε τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που διέρρευσαν  πρόκειται για σημειώσεις  με ονόματα και διευθύνσεις επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.

Όπως βλέπουν από την πρώτη ματιά οι αστυνομικοί, οι σημειώσεις  περιελάμβαναν εξακρίβωση στοιχείων και διεύθυνσης επιμελητηρίων, δημοσίων οργανισμών και υπουργείων, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ανώτερο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής, για να ερευνηθούν με κάθε λεπτομέρεια όλες οι σημειώσεις, απαιτούνται πολλές ημέρες.

Ανάλογα ευρήματα είχαν υπάρξει και όταν πέρυσι είχε συλληφθεί  στενός συνεργάτης της Πόλας Ρούπα, σε γκαράζ στην περιοχή του Βύρωνα.

Μέσα στις χιλιάδες, όπως αναφέρθηκε σημειώσεις, προσπαθούν να βρουν και κάποια στοιχεία που θα τους δώσουν απαντήσεις σε δύο ερωτηματικά:

Αν ήταν τελικά, όπως υποψιάζονταν, η έως το πρωί της Παρασκευής, καταζητούμενη και επικηρυγμένη με 1 εκατ. ευρώ, Πόλα Ρούπα, πίσω από την βόμβα στον ΣΕΒ και πίσω από την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης πρόσφατα στο Υπουργείο Εργασίας.

roupa-antitromokratiki-708

Η Πόλα Ρούπα, φαίνεται ότι μετά τη διαφυγή της από το διαμέρισμα όπου κρυβόταν ως τον Ιούλιο του 2014, στην Πεύκη-τότε που συνελήφθη ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης- δεν απομακρύνθηκε ποτέ από την Αττική, για μεγάλο διάστημα.

Προκύπτει ότι είχε ενοικιάσει το διαμέρισμα πριν από περίπου 2,5  χρόνια και είχε δώσει στον ιδιοκτήτη το ποσό των 2.000 ευρώ.

Του είχε πει ότι «είχε φύγει από το σπίτι που ζούσε με το σύζυγο της γιατί δεν ήταν σωστός και πήρε το παιδί για να ζήσουν μακριά του…».

Επίσης είχε γνωρίσει στον ιδιοκτήτη την 25χρονη, που συνελήφθη κι αυτή, στον Άγιο Δημήτριο, ως την «κοπέλα που κρατούσε το παιδί όταν έλειπε σε δουλειές …».

Μέσα στο διαμέρισμα στην Ηλιούπολη βρέθηκε επίσης ένας υπολογιστής, ο οποίος ακόμα δεν έχει ανοίξει, αλλά οι αρχές δεν αποκλείουν να βρουν ακόμα και κείμενα προκήρυξης της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Επίσης στα χέρια της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία αναμένεται να αποκαλύψουν τον κύκλο των επαφών της.

Έχει εντοπιστεί ακόμη μια πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε η Ρούπα, ενώ πλαστή ταυτότητα βρέθηκε και στο σπίτι της 25χρονης στον Άγιο Δημήτριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις