Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Βρήκαν σπαθί 2.300 ετών, κοφτερό σαν καινούριο (photo- video)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βρήκαν σπαθί 2.300 ετών, κοφτερό σαν καινούριο (photo- video)

Ένα σπαθί 2.300 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Κίνα, ενώ τεράστια εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως παρά την «ηλικία» του κόβει σαν καινούριο. Το σπουδαίο εύρημα ανακαλύφθηκε σε αρχαίο τάφο στην πόλη Xinyang της επαρχείας Henan, και αφού πέρασε από τα μάτια των ειδικών, το παρουσίασαν πριν από λίγες ημέρες. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν πως το σπαθί […]

imagehandler

Ένα σπαθί 2.300 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Κίνα, ενώ τεράστια εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως παρά την «ηλικία» του κόβει σαν καινούριο.

Το σπουδαίο εύρημα ανακαλύφθηκε σε αρχαίο τάφο στην πόλη Xinyang της επαρχείας Henan, και αφού πέρασε από τα μάτια των ειδικών, το παρουσίασαν πριν από λίγες ημέρες.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν πως το σπαθί χρονολογείται κάπου ανάμεσα στο 475 π.Χ. και το 221 π.Χ, αλλά δεν ήθελαν να δώσουν προς το παρόν περισσότερα στοιχεία. Εκείνη την περίοδο, τα οχτώ κρατίδια της δυναστείας Ζου βίωναν διαρκείς μάχες, κάτι που σημαίνει πως το σπαθί θα είχε χρησιμοποιηθεί πολύ την περίοδο που εκτιμούν πως «γεννήθηκε».

Δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποιο μουσείο θα εκτεθεί το εύρημα αυτό, καθώς πρέπει πρώτα να εξεταστεί με κάθε λεπτομέρεια από τους επιστήμονες.

Δείτε το video:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις