Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισραήλ: Ένοχος ο στρατιώτης που σκότωσε τραυματισμένο Παλαιστήνιο (pic-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ένοχος ο στρατιώτης που σκότωσε τραυματισμένο Παλαιστήνιο (pic-vid)

Όλο το Ισραήλ αλλά και όχι μόνο, παρακολουθούσε με αγωνία τη δίκη του Ισραηλινού στρατιώτη Ελόρ Αζαρία που σκότωσε τον Παλαιστήνιο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σαρίφ ενώ ήταν τραυματισμένος και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Η δίκη έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη σε αίθουσα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Τελ Αβίβ και ο Ισραηλινός υποστήριξε πως σκότωσε το […]

stratiotis3_601_355

Όλο το Ισραήλ αλλά και όχι μόνο, παρακολουθούσε με αγωνία τη δίκη του Ισραηλινού στρατιώτη Ελόρ Αζαρία που σκότωσε τον Παλαιστήνιο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σαρίφ ενώ ήταν τραυματισμένος και δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η δίκη έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη σε αίθουσα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Τελ Αβίβ και ο Ισραηλινός υποστήριξε πως σκότωσε το θύμα γιατί πίστευε πως είχε εκρηκτικά και θα ανατιναζόταν.

stratiotis

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2016, στο κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος της Δυτικής Όχθης. Ο Ισραηλινός αποτελείωσε τον Παλαιστίνιο, που είχε επιτεθεί με μαχαίρι κατά στρατιωτών στη Χεβρώνα και είχε πέσει τραυματισμένος στο έδαφος, πυροβολώντας τον στο κεφάλι.

Ένας άλλος στρατιώτης που ήταν μάρτυρας στη δίκη κατέθεσε ότι ο δράστης του είπε: “Μαχαίρωσαν τους φίλους μου και προσπάθησαν να τους σκοτώσουν. Του αξίζει να πεθάνει”.

stratiotis2

«Πρέπει να καταδικαστεί από αυτό το δικαστήριο με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους Παλαιστίνιουςβασανιστήρια μέχρι να πεθάνει και να καταλήξει νεκρός σε ένα ψυγείο», δήλωσε από την άλλη ο πατέρας του θύματος.

Η ποινή του στρατιώτη θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο.

Η εκτέλεση:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις