Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φιλιππίνες: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στις φυλακές- Απελευθέρωσαν 158 κρατούμενους
ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στις φυλακές- Απελευθέρωσαν 158 κρατούμενους

Ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο ολοκληρώθηκε στις Φιλιππίνες, όταν ένοπλοι που άνοιξαν πυρ στις φυλακές των σήμερα το πρωί, κατάφεραν να απελευθερώσουν 150 κρατούμενους. Οι δράστες, που αρχικά σκότωσαν έναν φύλακα, έχουν διασυνδέσεις με μουσουλμάνους αντάρτες  που εδώ και δεκαετίες δεν σταματούν τις εξεγέρσεις, με τον Ντουτέρτε να προσπαθεί να καταπολεμήσει το εχθρικό κλίμα. Το […]

fssdttyr

Ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο ολοκληρώθηκε στις Φιλιππίνες, όταν ένοπλοι που άνοιξαν πυρ στις φυλακές των σήμερα το πρωί, κατάφεραν να απελευθερώσουν 150 κρατούμενους.

Οι δράστες, που αρχικά σκότωσαν έναν φύλακα, έχουν διασυνδέσεις με μουσουλμάνους αντάρτες  που εδώ και δεκαετίες δεν σταματούν τις εξεγέρσεις, με τον Ντουτέρτε να προσπαθεί να καταπολεμήσει το εχθρικό κλίμα. Το 2014, η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με το Μέτωπο, την ομάδα μουσουλμάνων ανταρτών, ωστόσο οι εχθροπραξίες με μικρότερες ομάδες δεν έχουν σταματήσει.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν πυροβολώντας στη φυλακή της βόρειας περιφέρειας Κοταμπάτο, στην πόλη Κινταπαουάν, περίπου στις 1:00 π.μ. τοπική ώρα σήμερα (7:00 μ.μ. χθες, ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με δηλώσεις του δεσμοφύλακα Πίτερ Μπόνγκατ σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

“Ήταν καλά οργανωμένο. Οι δραπέτες χρησιμοποίησαν κουβέρτες για την διαφυγή τους. Έχουμε εξαπολύσει κυνηγητό“, είπε ο Μπόνγκατ, και πρόσθεσε πως ο αρχηγός των ανταρτών ανήκει στο Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο.

Από τους 1.511 φυλακισμένους, 158 κατάφεραν να δραπετεύσουν και 4 έπεσαν πάλι στα χέρια των Αρχών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις