Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χάος στα νησιά Φίτζι: Σεισμός 7,2 Ρίχτερ (photos)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στα νησιά Φίτζι: Σεισμός 7,2 Ρίχτερ (photos)

Πανικός επικράτησε στα νησιά Φίτζι όταν σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 7,2 της κλίμακας Ρίχτερ, στις 10.52 πμ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 280 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Φίτζι, Σούβα, σε βάθος 15 χλμ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού προειδοποίησε για τεράστιο […]

jji-708

Πανικός επικράτησε στα νησιά Φίτζι όταν σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 7,2 της κλίμακας Ρίχτερ, στις 10.52 πμ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 280 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Φίτζι, Σούβα, σε βάθος 15 χλμ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού προειδοποίησε για τεράστιο τσουνάμι, κάτι που στη συνέχεια πήρε πίσω.

Οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι από την απειλή για τσουνάμι, έσπευσαν σε ψηλότερα εδάφη για να προστατευτούν, ενώ κτίρια εκκενώθηκαν και προκλήθηκε χάος στους δρόμους.

fiji

“Ο σεισμός δημιούργησε αρκετό πανικό, υπάρχουν αυτοκίνητα που περιμένουν στην ουρά ενώ καταφεύγουν σε ψηλότερο έδαφος”, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής της οργάνωσης Oxfam στο Φίτζι, Γιοβέζα Σαλαντόκα, από τη Σούβα.

Η Κορίν Άμπλερ, υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού στη Σούβα, έγραψε στο Twitter ότι όλο το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού και οι περισσότεροι στην πρωτεύουσα “πηγαίνουν σε ψηλότερο έδαφος”.

jji

Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί μεγαλύτεροι των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις Αρχές δεν υπάρχει κίνδυνος για τα γειτονικά νησιωτικά έθνη Βανουάτου και Νέας Καληδονίας, ενώ ως τώρα δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές ζημιές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις