Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σε χρόνο εξπρές το συναινετικό διαζύγιο – Θα βγαίνει σε μισή ώρα
ΕΛΛΑΔΑ

Σε χρόνο εξπρές το συναινετικό διαζύγιο – Θα βγαίνει σε μισή ώρα

Τέλος φαίνεται  να μπαίνει στην ταλαιπωρία των συναινετικών διαζυγίων καθώς ο χρόνος για την εκδοσή του θα είναι μόλις μισή ώρα, με βάση τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», θα καταργηθούν οι σχετικές δικαστικές διαδικασίες και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λύσουν το γάμο τους σε συμβολαιογράφο. Έτσι […]

diazigio

Τέλος φαίνεται  να μπαίνει στην ταλαιπωρία των συναινετικών διαζυγίων καθώς ο χρόνος για την εκδοσή του θα είναι μόλις μισή ώρα, με βάση τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», θα καταργηθούν οι σχετικές δικαστικές διαδικασίες και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λύσουν το γάμο τους σε συμβολαιογράφο. Έτσι το ένα έτος που απαιτούνταν για να εκδοθεί ένα συναινετικό διαζύγιο πλέον θα γίνει υπόθεση μισής ώρας.

Η επιμέλεια των παιδιών, η επικοινωνία των διαζευγμένων γονέων αλλά και η διατροφή, θα μπορούν επίσης να ρυθμίζονται με συμβολαιογραφική πράξη.

Σημαντικό είναι το σημείο των νέων ρυθμίσεων που επιβάλλει να παρίσταται συνήγορος και για τις δύο πλευρές ώστε να υπάρχει πλήρης προστασία και συμβουλευτική υποστήριξη σε νομοθετικά θέματα τα οποία αυτονοήτως υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις