Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δολοφόνησαν τον Αμοιρίδη για «να απολαύσουν μια καλή ζωή»
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφόνησαν τον Αμοιρίδη για «να απολαύσουν μια καλή ζωή»

Οι Αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια της δολοφονίας του Κυριάκου Αμοιρίδη και να διαλευκάνουν αν πρόκειται για έγκλημα πάθους ή έγκλημα για την περιουσία του. Η βραζιλιάνικη αστυνομία, σε συνεργασία με το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ που έχει στείλει η κυβέρνηση στη Βραζιλία, θα βάλουν στο μικροσκόπιο τα περιουσιακά στοιχεία του Έλληνα πρέσβη που […]

amoiridhs2

Οι Αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια της δολοφονίας του Κυριάκου Αμοιρίδη και να διαλευκάνουν αν πρόκειται για έγκλημα πάθους ή έγκλημα για την περιουσία του.

Η βραζιλιάνικη αστυνομία, σε συνεργασία με το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ που έχει στείλει η κυβέρνηση στη Βραζιλία, θα βάλουν στο μικροσκόπιο τα περιουσιακά στοιχεία του Έλληνα πρέσβη που έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν εξονυχιστικές έρευνες για να ανακαλύψουν το κίνητρο των τριών κατηγορουμένων για τη δολοφονία. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο διπλωμάτης είχε ασφάλεια ζωής ή είχε κάνει κάποια διαθήκη.

Είχαν ως στόχο «να απολαύσουν μια καλή ζωή»

Ο επικεφαλής της έρευνας μίλησε στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ και δήλωσε πως εκτιμά ότι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη και ο εραστής της είχαν ως στόχο «να απολαύσουν μια καλή ζωή» με τα χρήματα του Έλληνα πρέσβη.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα 80.000 δολάρια που είχε υποσχεθεί η Αμοιρίδη στον ανιψιό του εραστή της, ο οποίος συνελήφθη για το έγκλημα ως συνεργός, θα προέρχονταν από τα περιουσιακά στοιχεία του δολοφονηθέντος συζύγου της. Ο συνεργός θα έπαιρνε το  ποσό των 80.000 δολάριων ένα μήνα μετά την ανθρωποκτονία, σύμφωνα με την κατάθσεή του, αν μιλούσε η Αμοιρίδη τον είχε απειλήσει ότι θα τον σκοτώσει. 

Οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας που έχουν μεταβεί στη Βραζιλία συνεχίζουν να ψάχνουν για την ακλόνητη απόδειξη που δεν θα αφήνει καμία αμφιβολία ότι το πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένα στην περιοχή Νόβα Ιγγκουάτσου, είναι ο Έλληνας πρέσβης. Γι, αυτό και θα ζητήσουν τη συνδρομή της αστυνομίας του Ρίο προκειμένου να συγκρίνουν το DNA της σορού με εκείνο της μητέρας του πρέσβη, η οποία ζει στην Ελλάδα.

Το βίντεο με την Αμοιρίδη

Νέο βίντεο ήρθε στην δημοσιότητα, από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού του δολοφονηθέντος πρέσβη μας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη.

Στο βίντεο αυτό, φαίνεται για πρώτη φορά η Φρανσουάζ Αμοιρίδη να επιστρέφει στο σπίτι, μαζί με την 11χρονη κόρη της.

Στα πλάνα (στο 4:23 του βίντεο που ακολουθεί) φαίνεται να μπαίνει στην οικία του πρέσβη, ωστόσο δεν υπάρχει ρολόι που να καταγράφει το χρόνο έλευσής τους. Πάντως αρχικά, το λευκό αυτοκίνητο το οποίο είχε ενοικιάσει ο άτυχος πρέσβης δεν βρίσκεται εκεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις