Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία: Νόμος απαγορεύει τα emails του εργοδότη εκτός ωραρίου εργασίας
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Νόμος απαγορεύει τα emails του εργοδότη εκτός ωραρίου εργασίας

Ελεύθεροι κι ωραίοι θα μπορούν πλέον να είναι οι εργαζόμενοι στη Γαλλία μετά το πέρας της εργασίας τους, αφού ο εργοδότης, αλλά ούτε και κάποιος συνάδελφος θα μπορεί να τους ενοχλεί. Από την 1η Ιανουαρίου 2017 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για το «δικαίωμα στην αποσύνδεση» (right to disconnect) για το εργατικό προσωπίκό. Οι εταιρείες […]

mail

Ελεύθεροι κι ωραίοι θα μπορούν πλέον να είναι οι εργαζόμενοι στη Γαλλία μετά το πέρας της εργασίας τους, αφού ο εργοδότης, αλλά ούτε και κάποιος συνάδελφος θα μπορεί να τους ενοχλεί.

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για το «δικαίωμα στην αποσύνδεση» (right to disconnect) για το εργατικό προσωπίκό. Οι εταιρείες που απασχολούν περισσότερους από 50 εργαζομένους είναι πλέον υποχρεωμένες να βρουν με τα συνδικάτα έναν κώδικα εσωτερικής χρήσης που θα «ελευθερώνει» τους υπαλλήλους από το άγχος της δουλειάς μετά το ωράριο τους.

Ο νόμος σκοπεύει στη μείωση του εργασιακού στρες, που επηρεάζει αρνητικά την προσωπική ζωή των ανθρώπων, οι οποίοι κουβαλούν ασυναίσθητα το άγχος της δουλειάς ακόμη κι όταν φεύγουν από τον χώρο εργασίας.

«Μπορεί οι εργαζομένοι να φεύγουν από το γραφείο, αλλά δεν αφήνουν πίσω τη δουλειά τους. Έχουν κάτι σαν ηλεκτρονικό λουρί’», δήλωσε πριν από λίγο καιρό ο πρώην υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Μπενουά Χαμόν.

Κάποια από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, είναι η διακοπή εταιρικών λογαριασμών email το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, αλλά και η αυτόματη καταστροφή όσων emails αποστέλλονται σε εργαζομένους ενώ βρίσκονται σε διακοπές.

ADVERTISING

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις