Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δίδυμο – τρόμος για γυναίκες που κυκλοφορούσαν μόνες στο κέντρο
ΕΛΛΑΔΑ

Δίδυμο – τρόμος για γυναίκες που κυκλοφορούσαν μόνες στο κέντρο

Toυ Πέτρου Καρσιώτη Για δύο ολόκληρους μήνες, δύο ληστές, οπλισμένοι με λάμα και… ψαλίδι, σκορπούσαν τον τρόμο σε γυναίκες, που εντόπιζαν να κινούνται μόνες βραδινές η πολύ πρωϊνές ώρες, σε συνοικίες του κέντρου. Κινούμενοι με ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, όταν έβλεπαν γυναίκα να περπατά σε δρόμο, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση άλλων πολιτών η αυτοκινήτων, τις πλεύριζαν […]

syllipsi-xeiropedes

Toυ Πέτρου Καρσιώτη

Για δύο ολόκληρους μήνες, δύο ληστές, οπλισμένοι με λάμα και… ψαλίδι, σκορπούσαν τον τρόμο σε γυναίκες, που εντόπιζαν να κινούνται μόνες βραδινές η πολύ πρωϊνές ώρες, σε συνοικίες του κέντρου.

Κινούμενοι με ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, όταν έβλεπαν γυναίκα να περπατά σε δρόμο, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση άλλων πολιτών η αυτοκινήτων, τις πλεύριζαν με το αυτοκίνητο. Ενώ τα θύματα παρατηρούσαν σαστισμένα, από το αυτοκίνητο κατέβαινε ο ένας από τους δύο ληστές και με γροθιές και κλωτσιές, εξουδετέρωνε κάθε αντίσταση.Κρατώντας ένα ψαλίδι με το οποίο συγχρόνως απειλούσε, άρπαζε τσάντα, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Το τελευταίο δίμηνο οι καταγγελίες έφθαναν “βροχή” στα αστυνομικά τμήματα από γυναίκες που κυκλοφορούσαν σε Κολωνάκι Εξάρχεια και Βύρωνα. Στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών που ανέλαβε τον εντοπισμό του διδύμου. Έτσι, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία, έφθασαν στη σύλληψη του ενός εκ των δύο δραστών, ενός 46χρονου και αναζητούν τον δεύτερο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και στην οικία του και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων
Δύο μαχαίρια
Μία λάμα μαχαιριού
Ένα ψαλίδι
Έγγραφα ημεδαπής (θύματος ληστείας)
Εννέα συσκευές κινητών τηλεφώνων

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί επτά περιπτώσεις ληστειών-απραγής τσάντας στις περιοχές Κολωνακίου, Εξαρχείων και Βύρωνα. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις