Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τεχνητή νοημοσύνη θα προσλαμβάνει και θα απολύει προσωπικό
PLUS

Τεχνητή νοημοσύνη θα προσλαμβάνει και θα απολύει προσωπικό

Ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται «στα σκαριά», το οποίο θα αναλαμβάνει την διοίκηση των εταιρειών. Για την ακρίβεια, το καινοτόμο σύστημα θα προσλαμβάνει και θα απολύει προσωπικό, με τους εργοδότες να απαλλάσσονται από αυτή την διαδικασία. Σκοπός, όπως αναφέρει η ομάδα των μηχανικών, είναι να διοικούνται οι επιχειρήσεις με τον πιο αποτελεσματικό και σωστό τρόπο, χωρίς […]

texniti-noimosuni

Ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται «στα σκαριά», το οποίο θα αναλαμβάνει την διοίκηση των εταιρειών. Για την ακρίβεια, το καινοτόμο σύστημα θα προσλαμβάνει και θα απολύει προσωπικό, με τους εργοδότες να απαλλάσσονται από αυτή την διαδικασία.

Σκοπός, όπως αναφέρει η ομάδα των μηχανικών, είναι να διοικούνται οι επιχειρήσεις με τον πιο αποτελεσματικό και σωστό τρόπο, χωρίς συναισθηματισμούς που αναγκάζουν τον εργοδότη να «κρατήσει» προσωπικό το οποίο δεν θεωρείται παραγωγικό.

Οι ειδικοί στη Bridgewater Associates LP, το μεγαλύτερο hedge Fund του κόσμου, εργάζονται πάνω σε ένα πρόγραμμα, το οποίο ο ιδρυτής του, Ρέι Ντάλιο, έχει χαρακτηρίσει «Βιβλίο του Μέλλοντος».

Οι αποφάσεις που θα κινούν τα νήματα της εταιρείας, θα λαμβάνονται από υπολογιστές, που όπως ελπίζει ο Ντάλιο, θα είναι σε θέση μέσα σε πέντε χρόνια να έχουν τον ρόλο του τέλειου μάνατζερ.

Πέρα από την επιλογή και τη διαχείριση του εργατικού προσωπικού, οι υπολογιστές θα παίρνουν θέση και για τις διαφωνίες των συναδέλφων.

Οι πρώτες δοκιμές έχουν πετύχει, με τους μηχανικούς στην Bridgewater να βαθμολογούν τους συναδέλφους τους ηλεκτρονικά. Από την βαθμολογία, εξαρτάται και η κάρτα του κάθε υπαλλήλου, που θα περιγράφει με ακρίβεια τις ικανότητες ή και τις αδυναμίες του κάθε εργαζομένου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις