Σταθάκης: “Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης δεν συμφέρει κανέναν”

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σταθάκης: “Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης δεν συμφέρει κανέναν”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Για την αξιολόγηση, την τακτική της κυβέρνησης αλλά και το ΔΝΤ μίλησε ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. Όπως ανέφερε ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας , υπεύθυνη για τις αποφάσεις σε θέματα ύψιστης προτεραιότητας είναι η κυβέρνηση. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα έπρεπε να προηγηθεί συνεννόηση με τους […]

01.01.2017 | 13:23

Για την αξιολόγηση, την τακτική της κυβέρνησης αλλά και το ΔΝΤ μίλησε ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας , υπεύθυνη για τις αποφάσεις σε θέματα ύψιστης προτεραιότητας είναι η κυβέρνηση.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα έπρεπε να προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμούς στο θέμα των μέτρων στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και του ΦΠΑ στα νησιά, ο Σταθάκης απάντησε πως οι σοβαρές αποφάσεις προέρχονται από το Μαξίμου.

Η πολιτική αναδιανομής που έχει ξεκινήσει από τους κυβερνώντες, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται, όπως δήλωσε ο υπουργός.

«Εάν όλα πάνε καλά, εμείς θα συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο», ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι εκκρεμότητες για το κρίσιμο θέμα της αξιολόγησης θα κλείσουν οριστικά, καθώς «έχει ήδη επέλθει συμφωνία», όπως δήλωσε ο Σταθάκης. Ανέφερε μάλιστα πως όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει στην ανάγκη να βρεθεί μια χρυσή τομή μέσα στον Ιανουάριο.

Όσον αφορά στο καυτό ζήτημα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζει, ότι χρειάζονται πιο γενναίες αποφάσεις από την πλευρά του Ταμείου.

Προτείνει δε να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις, που θα συμβαδίζουν με όσα έχουν συμφωνηθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Η αποσταθεροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός και αυτό πιστεύω το αντιλαμβάνονται οι συνομιλητές μας στο εξωτερικό», είπε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε για τις φήμες που θέλουν τον λαό να πηγαίνει σύντομα στις κάλπες.

Exit mobile version