Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρομοκρατική επίθεση με νεκρό στο Παρίσι
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση με νεκρό στο Παρίσι

Ακόμα μια επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι, με θύμα έναν 29χρονο άνδρα, ο οποίος έχασε την ζωή του από τα άγρια χτυπήματα του δράστη. Οι τέσσερις άνθρωποι που τραυμάτισε ο ίδιος δράστης είναι εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος τους επισκέφθηκε στο νοσοκομείο. […]

Ακόμα μια επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι, με θύμα έναν 29χρονο άνδρα, ο οποίος έχασε την ζωή του από τα άγρια χτυπήματα του δράστη.

Οι τέσσερις άνθρωποι που τραυμάτισε ο ίδιος δράστης είναι εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος τους επισκέφθηκε στο νοσοκομείο. «Για ακόμη μια φορά τα νιάτα της Γαλλίας πέφτουν θύματα», σχολίασε, ανακοινώνοντας την ηλικία του νεκρού.

Η επίθεση έγινε σε πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, κοντά στο κτήριο της Όπερας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην οδό Μονσινί ένας άνδρας, φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος» σκότωσε με μαχαίρι έναν περαστικό και τραυμάτισε τέσσερις ακόμη.

«Θα σας σκοτώσω!», φώναζε στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά τους.

Διαβάστε ακόμα:

Συντριβή αεροσκάφους με νεκρούς

«Η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει ούτε σπιθαμή ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά την επίθεση, επαινώντας τους αστυνομικούς που «εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη».

Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολίν δήλωσε ότι η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας ξεκίνησε μια έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο που λειτούργησε ο δράστης.

Η ταυτότητα του άνδρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ανέφεραν οι αξιωματούχοι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι τελευταίες πληροφορίες από γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 21χρονο άνδρα με καταγωγή από την Τσετσενία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq. Δεν παρέθεσε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις