Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλογική αγωγή κατά των ΕΛΤΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλογική αγωγή κατά των ΕΛΤΑ

Δικαστικά κατά των ΕΛΤΑ θα προσφύγει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ). Η αγωγή αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με την παρακράτηση των χρημάτων χιλιάδων καταναλωτών της ΔΕΗ που πλήρωναν τους λογαριασμούς μέχω των ΕΛΤΑ. Το ΙΝΚΑ ανακοίνωσε ότι θα προτίθεται να καταθέσει συλλογική αγωγή: «Yπέρ των καταναλωτών ρεύματος από την ΔΕΗ που επλήρωσαν τους λογαριασμούς […]

Δικαστικά κατά των ΕΛΤΑ θα προσφύγει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ).

Η αγωγή αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με την παρακράτηση των χρημάτων χιλιάδων καταναλωτών της ΔΕΗ που πλήρωναν τους λογαριασμούς μέχω των ΕΛΤΑ.

Το ΙΝΚΑ ανακοίνωσε ότι θα προτίθεται να καταθέσει συλλογική αγωγή:

«Yπέρ των καταναλωτών ρεύματος από την ΔΕΗ που επλήρωσαν τους λογαριασμούς τους έγκαιρα και με την συμφωνία της σχετικής έκπτωσης που συμφωνήθηκε, τα ποσά παρέμειναν στα ΕΛΤΑ μέσω των οποίων έκαμαν τις πληρωμές τους».

Διαβάστε ακόμα:

Παραίτηση και καταγγελίες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Λόγω του προβλήματος, οι καταναλωτές ρεύματος της ΔΕΗ χάνουν την έκπτωση συνέπειας και καλούνται να πληρώσουν τόκους για την εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών, που έχουν αποπληρώσει κανονικά.

Ως εκ τούτου, το ΙΝΚΑ υπογραμμίζει ότι αφενός τα ΕΛΤΑ οφείλουν να αποζημιώσουν τους καταναλωτές.

Ενώ η ΔΕΗ οφείλει αμέσως να ρυθμίσει το υπόλοιπο και να αποδώσει την έκπτωση που συμφωνήθηκε, με βάση ότι έχει λάβει γνώση σχετικά με την πληρωμή από τα ΕΛΤΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις