Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Σιωπή» για την δημιουργία τουρκικού ψευδοκράτους στη Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

«Σιωπή» για την δημιουργία τουρκικού ψευδοκράτους στη Συρία

Σάλο έχει προκαλέσει η έκθεση του Σώματος Εξωτερικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Ροζάβ στη Βόρειας Συρία. Η έκθεση καταγγέλλει ταχύτατη επιχείριση «τουρκοποίησης» του τουρκοκρατούμενου κουρδικού θύλακα της Εφρίν στα βορειοδυτικά της χώρας. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, «η τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι της υποχρέωσαν τους μαθητές να φέρουν την τουρκική σημαίας. Επιπλέον, πολίτες […]

Σάλο έχει προκαλέσει η έκθεση του Σώματος Εξωτερικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Ροζάβ στη Βόρειας Συρία.

Η έκθεση καταγγέλλει ταχύτατη επιχείριση «τουρκοποίησης» του τουρκοκρατούμενου κουρδικού θύλακα της Εφρίν στα βορειοδυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, «η τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι της υποχρέωσαν τους μαθητές να φέρουν την τουρκική σημαίας.

Επιπλέον, πολίτες που έχουν παραμείνει στην Εφρίν συλλαμβάνονται από την τουρκική κατοχή και τους μισθοφόρους, αποσκοπώντας στον εξαναγκασμό και των υπόλοιπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ήδη, σημειώνεται στην έκθεση, οικογένειες μισθοφόρων ισλαμιστών εγκαταστάθηκαν στα χωριά Ακμπές και Μοσάκοου ύστερα από προτροπή του τουρκικού στρατού.

Διαβάστε ακόμα:

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από το μακελειό στην Καμπούλ (vid)

Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και εποικίζουν τα χωριά της Εφρίν που έχουν εγκαταλειφθεί και διαπράττουν όλων των ειδών τις μορφές βίας εις βάρος των κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Ακόμα 50 οικογένειες ισλαμιστών που αποχώρησαν από την Ανατολική Γούτα, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, εγκαταστάθηκαν στην πόλη Τζαντερίς, νοτιοδυτικά της Εφρίν.

Παράλληλα εμποδίζουν ανθρώπους, που εγκατέλειψαν το προηγούμενο διάστημα τα σπίτια τους εξαιτίας των μαχών, να επιστρέψουν σε αυτά.

Στην έκθεση καταγγέλλεται η σιωπή της διεθνούς κοινότητας απέναντι στις χειρότερες φασιστικές πρακτικές της τουρκικής κατοχής και των μισθοφόρων (Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Μέτωπο Αλ Νούσρα και Ισλαμικό Κράτος).

Επίσης, μεταφέρονται οικογένειες Τουρκμένων από το Ιράκ και εγκαθίστανται σε χωριά της Εφρίν.

Οικογένειες μισθοφόρων εγκαταστάθηκαν και στις συνοικίες Μαχμουντίγια και Βιλάτ στο κέντρο της πόλης της Εφρίν.

Μπήκαν σε πολυτελή σπίτια, ιδίως στη συνοικία Βιλάτ που θεωρείται από τις πιο καλές της Εφρίν.

Οι ισλαμιστές έποικοι δεν μπαίνουν μόνο στα άδεια σπίτια. Υπάρχουν καταγγελίες από οικογένειες που βγήκαν από πιού και της επαρχίας της Ιντλίμπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις