Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχτηκε την ύψιστη τιμή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχτηκε την ύψιστη τιμή

Στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας βρέθηκε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος όπου και παρασημοφορήθηκε από τον Πάπα και πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’. Αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μακαριώτατε, το βάρος αυτής της ύψιστης τιμής είναι δυσβάσταχτο. Αν μάλιστα αναλογισθεί κανείς την μακραίωνη ιστορική διαδρομή του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και […]

Στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας βρέθηκε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος όπου και παρασημοφορήθηκε από τον Πάπα και πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μακαριώτατε, το βάρος αυτής της ύψιστης τιμής είναι δυσβάσταχτο.

Αν μάλιστα αναλογισθεί κανείς την μακραίωνη ιστορική διαδρομή του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και την ανεκτίμητη πνευματική -και όχι μόνον- αξία του για την Ορθοδοξία αλλά και την Χριστιανοσύνη εν γένει.

Διαβάστε ακόμα:

«Αδιανόητο να χαρακτηρίζεται πολίτης πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη»

Συναισθανόμενος αυτό το βάρος, περιορίζομαι να επικαλεσθώ τους, άκρως συμβολικούς, στίχους του τροπαρίου της Ακολουθίας του Νυμφίου: «Τον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου, κεκοσμημένον, και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ. Λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, Φωτοδότα, και σώσον με».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις