Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Οι Μυκήνες αποκτούν διεθνές πρόσωπο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Μυκήνες αποκτούν διεθνές πρόσωπο

Το Αμερικανικό Κέντρο Αρχαιολογίας στις Μυκήνες, προχωρά στη φιλοξενία και εκπαίδευση φοιτητών από όλο τον κόσμο. Το Μυκηναϊκό Ίδρυμα προχωρά την δράση αυτή φέτος σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο, Πελοποννησιακό, Δημοκρίτειο). Μετά από μια σειρά έργων και συνεργασιών στο Mycenaean Foundation, ουσιαστικά θα λειτουργήσει στις Μυκήνες διεθνής πανεπιστημιακή σχολή, προσδίδοντας διεθνές κύρος και […]

Το Αμερικανικό Κέντρο Αρχαιολογίας στις Μυκήνες, προχωρά στη φιλοξενία και εκπαίδευση φοιτητών από όλο τον κόσμο.

Το Μυκηναϊκό Ίδρυμα προχωρά την δράση αυτή φέτος σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο, Πελοποννησιακό, Δημοκρίτειο).

Μετά από μια σειρά έργων και συνεργασιών στο Mycenaean Foundation, ουσιαστικά θα λειτουργήσει στις Μυκήνες διεθνής πανεπιστημιακή σχολή, προσδίδοντας διεθνές κύρος και μεγάλη προβολή για την Πελοπόννησο και την Ελλάδα.

Το Μυκηναϊκό Ίδρυμα αλλάζει πλέον σελίδα, επιχειρώντας με τον κ. Χριστοφίλη Μαγγίδη, να αναπτύξει μία πολυσχιδή δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ένας Έλληνας πανεπιστημιακός καθηγητής που διαπρέπει στις ΗΠΑ επιστρέφει στην πατρίδα, κόντρα στο πείσμα των καιρών.

Διαβάστε επίσης:

Ολονύχτια παράσταση στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

Οι ανασκαφές στις Μυκήνες

Ο καθηγητής κ. Μαγγίδης ανασκάπτει επί εικοσαετία ως διευθυντής διεπιστημονικής πολυμελούς ομάδας κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων στις Μυκήνες και στον Γλα.

Εκεί έχει κάνει εντυπωσιακές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που αλλάζουν δραστικά την εικόνα της Μυκηναϊκής αρχαιολογίας.

Ο κ. Μαγγίδης έχει δημοσιεύσει 20 επιστημονικά άρθρα, έχει ολοκληρώσει με τους συνεργάτες του τον πρώτο συλλογικό τόμο των Μυκηνών προς δημοσίευση ενώ προετοιμάζει τρείς ακόμη τόμους, και έχει δώσει πάνω από 70 επιστημονικές διαλέξεις και παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια ανά την υφήλιο.

Για τις μακρόχρονες ανασκαφικές του έρευνες, αρχαιολογικές ανακαλύψεις, και το επιστημονικό του έργο, του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις και ερευνητικές χορηγίες εκατομμυρίων δολλαρίων από μεγάλα ιδρύματα όπως το Institute for Aegean Prehistory, M.H. Wiener Founation, Keck Foundation, Dickinson College και το Mycenaean Foundation.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις