Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η Mona Lisa αποκτά ελληνικά χρώματα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Mona Lisa αποκτά ελληνικά χρώματα

Η γνωστή διακεκριμένη καλλιτέχνης Ιωάννα Ευθυμίου που εδώ και χρόνια κάνει καριέρα στο Μονακό, πραγματοποίησε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία την έκθεσή της με τίτλο “Mona Lisa”. Στην έκθεση αυτή, η ζωγράφος εμπνεύστηκε από τη Μόνα Λίζα που την “ταξιδεύει” με φόντο διάφορες μητροπόλεις του κόσμου όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μονακό […]

Η γνωστή διακεκριμένη καλλιτέχνης Ιωάννα Ευθυμίου που εδώ και χρόνια κάνει καριέρα στο Μονακό, πραγματοποίησε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία την έκθεσή της με τίτλο “Mona Lisa”.

Στην έκθεση αυτή, η ζωγράφος εμπνεύστηκε από τη Μόνα Λίζα που την “ταξιδεύει” με φόντο διάφορες μητροπόλεις του κόσμου όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μονακό και φυσικά την Αθήνα !

Διαβάστε ακόμα:

Το κόκκινο χαλί του MET GALA γέμισε σταυρούς (pics)

Η Ιωάννα Ευθυμίου γνωστή για τα “Γουορχολικά” πορτρέτα της αλλά και θέματα όπως τα πορτρέτα της Βασίλισσας Ελισάβετ και άλλων διασήμων κατά καιρούς, “κλέβει” με χαρισματικό τρόπο από το Λεονάρντο Ντα Βίντσι το γνωστό πορτρέτο της Μόνα Λίζα, βάζοντας τη δική της καλλιτεχνική σφραγίδα και πείθοντας με επιτυχία το κοινό με το χιούμορ που τη διακρίνει στα έργα της.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πιο γνωστό και κεντρικό εστιατόριο του Μονακό Bagatelle σε συνεργασία με την Opera Gallery και είχε και ανθρωπιστικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων της έκθεσης χορηγήθηκε στη φιλανθρωπική οργάνωση των φίλων του Λιβάνου στο Μονακό για νοσοκομειακή περίθαλψη νοσοκομείων για παιδιά στο Λίβανο.

Την έκθεση επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων και οι γνωστοί ιδιοκτήτες του  διάσημου εστιατορίου Bagatelle του Μονακό, Βαντίμ Βασίλιεβ & Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, θαυμάζοντας από κοντά τα έργα της Ιωάννας Ευθυμίου .

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η γνωστή ζωγράφος που διατηρεί εδώ και χρόνια πολύ καλές σχέσεις με το παλάτι του Μονακό και έχει κερδίσει τη συμπάθεια αλλά και την εύνοια του Πρίγκιπα Αλβέρτου, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί από κοντά τη Βασιλική οικογένεια και να προσφέρει ένα πανέμορφο πορτρέτο στην Πριγκίπισσα Charlene.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις