Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώνεται μεγάλη σπείρα κλεφτών αυτοκινήτων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώνεται μεγάλη σπείρα κλεφτών αυτοκινήτων

Του Πέτρου Καρσιώτη Μία ακόμη σπείρα, που έκλεβε σχεδόν σε όλη την Αττική αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού, τα λεγόμενα οικογενειακά, εξαρθρώνεται τις τελευταίες ώρες από την Ασφάλεια Αττικής. Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται με συλλήψεις και κατασχέσεις οχημάτων και ανταλλακτικών, κάνουν λόγο για πολύ μεγάλο κύκλωμα, που δρούσε επί μήνες. Τα […]

Άντρας με κουκούλα κλέβει αυτοκίνητο

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μία ακόμη σπείρα, που έκλεβε σχεδόν σε όλη την Αττική αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού, τα λεγόμενα οικογενειακά, εξαρθρώνεται τις τελευταίες ώρες από την Ασφάλεια Αττικής.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται με συλλήψεις και κατασχέσεις οχημάτων και ανταλλακτικών, κάνουν λόγο για πολύ μεγάλο κύκλωμα, που δρούσε επί μήνες.

Τα έκοβαν σε ανταλλακτικά

Πληροφορίες της Alphafreepress, αναφέρουν ότι τα κλεμμένα αυτοκίνητα είτε μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους-συνεργεία κόβονταν σε ανταλλακτικά τα οποία πωλούνταν στη μαύρη αγορά των ανταλλακτικών.

Σπείρα διέπραττε διαρρήξεις αυτοκινήτων… από απόσταση (pics)

Τα πουλούσαν μέσω αγγελιών σε ανύποπτους

Είτε πωλούνταν αυθύπαρκτα μέσω αγγελιών ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, σε ανύποπτους αγοραστές, οι οποίοι έπεφταν ουσιαστικά θύματα λόγω της ελκυστικής τιμής που έβλεπαν, χωρίς να γνωρίζουν βέβαια ότι αγόραζαν κλεμμένο αυτοκίνητο…

Πριν αναρτήσουν τις αγγελίες τα μέλη του κυκλώματος φρόντιζαν να έχουν παραποιήσει τα μηχανικά χαρακτηριστικά του οχήματος.

Αντέγραφαν από μη λειτουργικά τον αριθμό πλαισίου

Από μη λειτουργικά αυτοκίνητα αντέγραφαν τον αριθμό πλαισίου και με τα κατάλληλα έγγραφα τα διέθεταν για πώληση αποσπώντας μεγάλα κέρδη λόγω και των αθρόων πωλήσεων.

Έως το βράδυ οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν την επιχείρηση είχαν προχωρήσει σε αρκετές συλλήψεις εμπλεκομένων και είχαν αποκαλύψει όλη τη διαδρομή που ακολουθούσαν τα οικογενειακά αυτοκίνητα από την κλοπή τους έως την τελική τους «τύχη»!

Αγόρασαν εν αγνοία τους κλεμμένα οχήματα (pics)

Κατασχέθηκαν οχήματα και ανταλλακτικά

Έχουν κατασχεθεί επίσης αρκετά αυτοκίνητα αλλά και ανταλλακτικά πριν αυτά καταλήξουν στη μαύρη αγορά.

Όσον αφορά τον τρόπο κλοπής, αυτός δεν φαίνεται να διαφέρει από προηγούμενες όμοιες υποθέσεις.

Με λογισμικά απενεργοποιούσαν τα συστήματα ακινητοποίησης του αυτοκινήτου και μετά από απόκρυψη λίγων ημερών για να πιστοποιήσουν ότι δεν θα εντοπιστούν μέσω του G.P.S, τα οδηγούσαν στους χώρους τους.

Μόλις τον Μάρτιο είχε εξαρθρωθεί άλλη σπείρα

Η εξάρθρωση της σπείρας, έρχεται μετά την ανάλογη στα τέλη Μαρτίου, που έκλεβε και στη συνέχεια, όπως συμβαίνει και τώρα,  είτε μεταπουλούσε, είτε «έκοβε» για ανταλλακτικά- πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα και μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Σπείρα… hi- tech κλεφτών, στοχοποιούσε οχήματα κατά παραγγελία

Τα  κλεμμένα αυτοκίνητα είτε μεταφέρονταν σε χώρους ιδιοκτησίας ενός εκ των εμπλεκομένων είτε κατέληγαν στην επιχείρηση επισκευής και ανταλλακτικών οχημάτων που διατηρούσαν  άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στις Αφίδνες.

«Ειδικός» στην αποσυναρμολόγηση

Ένα άλλο μέλος της ομάδας προέβαινε στην αποσυναρμολόγηση των οχημάτων, σε συνεργείο που διατηρούσε στο Μενίδι.

Στις έρευνες της Ασφάλειας Βορειοανατολικής  Αττικής, μεταξύ άλλων είχε βρεθεί πλήρης εξοπλισμός παράκαμψης συστημάτων ασφαλείας αυτοκινήτων.

Μετά το τέλος της επιχείρησης θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από την Αστυνομία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις