Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ανακοίνωση του ΓΕΝ για το επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση του ΓΕΝ για το επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο

Ανακοίνωση για το Επεισόδιο ανοιχτά της Μυτιλήνης, όπου το Τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» ελληνική κανονιοφόρο εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνοντας το συμβάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση επιβεβαιώνεται πως δεν υπάρχουν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές, όπως και μόλυνση του περιβάλλοντος. Επίσης σαφές είναι πως το το τούρκικο εμπορικό πλοίο παραβίασε το Διεθνή […]

Ανακοίνωση για το Επεισόδιο ανοιχτά της Μυτιλήνης, όπου το Τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» ελληνική κανονιοφόρο εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνοντας το συμβάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση επιβεβαιώνεται πως δεν υπάρχουν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές, όπως και μόλυνση του περιβάλλοντος.

Επίσης σαφές είναι πως το το τούρκικο εμπορικό πλοίο παραβίασε το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα, καθώς εκείνο ήταν καταφθάνον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης, Εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνον.

Συναγερμός! Τουρκικό πλοίο έπεσε πάνω σε ελληνική κανονιοφόρο

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές

Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή.

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις