Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Όχι πάνω από το κεφάλι μου»: Η γέφυρα ήταν υπό διάλυση – Κανείς δεν έδινε σημασία (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι πάνω από το κεφάλι μου»: Η γέφυρα ήταν υπό διάλυση – Κανείς δεν έδινε σημασία (pics)

Η γέφυρα Μοράντι που κατέρρευσε σήμερα σκορπώντας τον θάνατο, ήταν υπό διάλυση όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Οι φωτογραφίες είχαν δημοσιευθεί σε ιταλικό ιστότοπο με τον τίτλο «Όχι πάνω από το κεφάλι μου». Κανένας όμως δεν ασχολήθηκε. Η εταιρία διαχείρισης των ιταλικών αυτοκινητοδρόμων Autostrade per l’ Italia ανακοίνωσε ότι […]

Διασωστες

Η γέφυρα Μοράντι που κατέρρευσε σήμερα σκορπώντας τον θάνατο, ήταν υπό διάλυση όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες είχαν δημοσιευθεί σε ιταλικό ιστότοπο με τον τίτλο «Όχι πάνω από το κεφάλι μου».

Κανένας όμως δεν ασχολήθηκε.

Η εταιρία διαχείρισης των ιταλικών αυτοκινητοδρόμων Autostrade per l’ Italia ανακοίνωσε ότι στη γέφυρα Μοράντι σήμερα γίνονταν εργασίες συντήρησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ήταν σε εξέλιξη εργασίες για τη στερέωση της οδογέφυρας και μάλιστα είχε εγκατασταθεί ένας γερανός για να μπορέσουν να γίνουν τα έργα.

Οι μετοχές της εταιρείας Atlantia, στην οποία ανήκει και η Autostrade per l’ Italia, έκαναν βουτιά 5% στο χρηματιστήριο.

Η οδογέφυρα Polcevera της εθνικής οδού Α10 , ονομάζεται γέφυρα Morandi από το όνομά του Riccardo Morandi  του μηχανικού που την έχτισε.

Η γέφυρα περνά πάνω από το ποτάμι Polcevera  και ενώνει τις συνοικίες της Sampierdarena και του Cornigliano.

Σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Riccardo Morandi και χτίστηκε μεταξύ 1963 και 1967, από την Ιταλική Εταιρεία Αγωγών Ύδρευσης.

Έχει μήκος 1 102 μέτρα, ύψος 45 μέτρων από το επίπεδο του δρόμου και 3 πυλώνες από οπλισμένο σκυρόδεμα που φτάνουν τα 90 μέτρα σε ύψος. Το μέγιστο φως πάνω στην γέφυρα είναι 210 μέτρα.

Η γέφυρα εγκαινιάστηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1967 με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Giuseppe Saragat.

Δείτε ακόμη: 

Πλάνα που κόβουν την ανάσα: Οδηγός φορτηγού σταμάτησε λίγο πριν διαλυθεί η γέφυρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις