Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Ωμός» ο Βενιζέλος: «Τους ενδιαφέρει μόνο η διατήρηση στην εξουσία»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ωμός» ο Βενιζέλος: «Τους ενδιαφέρει μόνο η διατήρηση στην εξουσία»

Την ελληνική κυβέρνηση, με τον δικό του τρόπο σχολιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Για τη χώρα μάλιστα είναι προτιμότερο να λες ότι η διγλωσσία είναι συμφωνημένη παρά να στερείται ιθύνουσας γραμμής. Αν κρίνω από τις διαφωνίες τους, αλλά δω τι γίνεται στη Βουλή με την επιμονή ΣΥΡΙΖΑ να προστατεύσει τον Καμμένο καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει ρήξη», […]

Την ελληνική κυβέρνηση, με τον δικό του τρόπο σχολιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Για τη χώρα μάλιστα είναι προτιμότερο να λες ότι η διγλωσσία είναι συμφωνημένη παρά να στερείται ιθύνουσας γραμμής. Αν κρίνω από τις διαφωνίες τους, αλλά δω τι γίνεται στη Βουλή με την επιμονή ΣΥΡΙΖΑ να προστατεύσει τον Καμμένο καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει ρήξη», εξέφρασε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένα πλαίσιο που διατηρεί την κυβέρνηση στην εξουσία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση στην εξουσία, όλα τ’ άλλα είναι κάρβουνο στη μηχανή του λαϊκισμού. Τόσο απλό, κυνικό και ωμό είναι το γενικό τους πλαίσιο, και γι’ αυτό λειτουργεί».

Ο πρώην Υπουργός καυτηρίασε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αναφερόμενος και στην πώληση πυρομαχικών του στρατού στη Σαουδική Αραβία αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Χαμός στη Βουλή: Ο καυγάς, τα «καρφιά» και το… χτύπημα

«Είπαν ας έρθει τελικά, αλλά ο κ. Καμμένος αν έρθει μόνος του για να στρεψοδικεί δεν έχει νόημα. Να έρθουν και ο Μισαήλ Παπαδάκης και ο μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος. Η επιμονή μας είναι προσβλητική, δεν έχουμε παραβίαση κανονισμού αλλά νοοτροπία που οδηγεί στην παρεμπόδιση των δικαιωμάτων της αντιπολίτευσης. Αν έρθει μόνο ο Καμμένος θα είναι αστείο, πρέπει να μπορούμε να ελέγξουμε στοιχειωδώς το θέμα».

«Είναι επίφοβη περίοδος, όχι μόνο όσον αφορά τον Ερντογάν. Πρέπει να δει κανείς και τη ρητορεία της αντιπολίτευσης, η οποία ασκεί πίεση εθνικιστικού, παραδόξως, χαρακτήρα. Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν θέλω να κάνω αντιπολίτευση. Όταν όμως δεν υπάρχει ενιαίος λόγος, κινείσαι σπασμωδικά, δεν υπάρχει στρατηγικό βάθος. Στα θέματα αυτά πρέπει να διακρίνουμε τα γεγονότα από τα λόγια. Όταν έχεις γεγονός με αμφισβήτηση τμήματος της ελληνικής επικράτειας, πρέπει να αντιδράς βάσει πρωτοκόλλου. Όταν έχεις λόγια πρέπει να διακρίνεις τι λόγια είναι αυτά, είναι κρίσιμη δήλωση από επίσημα χείλη; Σε αυτά απαντάς αμέσως, λιτά, κατά το διεθνές δίκαιο, μετρώντας τις λέξεις. Αν έχεις επικοινωνιακά σχόλια, δεν πρέπει να μετέχεις στον διάλογο. Οι δίαυλοι όμως πρέπει να είναι πάντα ανοιχτοί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις