Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Ωκεανίς”: Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια – Ποιες περιοχές θα “χτυπήσει” τις επόμενες ώρες
ΕΛΛΑΔΑ

“Ωκεανίς”: Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια – Ποιες περιοχές θα “χτυπήσει” τις επόμενες ώρες

«Ωκεανίς» Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Χιονοπτώσεις, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα. Η “Ωκεανίς” συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της. Το νέο κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε αρκετά προβλήματα. Πόλεις ντύθηκαν στα λευκά, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στο χιόνι, προκλήθηκαν προβλήματα στις μετακινήσεις και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος. Στην Αττική, οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν τα περισσότερα προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι […]

Ωκεανίς

«Ωκεανίς» Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Χιονοπτώσεις, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα.

Η “Ωκεανίς” συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της. Το νέο κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε αρκετά προβλήματα. Πόλεις ντύθηκαν στα λευκά, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στο χιόνι, προκλήθηκαν προβλήματα στις μετακινήσεις και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Στην Αττική, οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν τα περισσότερα προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι πως η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 130 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων που είχαν πέσει από τον αέρα. Ενδεικτικό το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, όπου δέντρο έπεσε και καταπλάκωσε 12 αυτοκίνητα.

Η «Ωκεανίς» θα συνεχίσει να επηρεάζει τον καιρό της χώρας έως και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, του Meteo και του Γιάννη Καλλιάνου, καθώς και τις επόμενες ώρες θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και καταιγίδες και θα παραμείνουν θυελλώδεις οι άνεμοι.

«Ωκεανίς»: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα και σήμερα, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, αναμένονται σήμερα στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Βαθμιαία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 7-9 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 10 μποφόρ, με βαθμιαία μικρή εξασθένηση στα βόρεια.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στη Μακεδονία και τη Θράκη, που από αργά το απόγευμα και από τα ανατολικά θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, στα πεδινά της Θεσσαλίας καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην Κρήτη. Τις βραδινές ώρες, από τα βόρεια, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο πιθανώς έως 10 μποφόρ.

Η πρόγνωση του meteo

Σε βίντεο, η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρουσιάζει τους προγνωστικούς χάρτες για τα φαινόμενα που φέρνει η κακοκαιρία «Ωκεανίς» έως και το βράδυ της Δευτέρας.

Καλλιάνος: Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος στην πρόγνωσή του αναφέρει πως οι τοπικές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα στην Αττική, σε υψόμετρο από τα 300 μ. και ψηλότερα, ενώ σε χαμηλότερο υψόμετρο θα εκδηλώνεται κατά διαστήματα χιονόνερο ή τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, χιόνια αναμένονται σήμερα στη Θεσσαλία και νοτιότερα έως και την Πελοπόννησο, περίπου από τα 350-400 μέτρα και ψηλότερα. Μάλιστα, στη Θεσσαλία αλλά και στην κεντρική Στερεά τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα είναι ακόμη πιο χαμηλά, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο.

Περίπου στις ίδιες περιοχές θα διατηρηθούν οι χιονοπτώσεις και τη Δευτέρα με τη μόνη διαφορά ότι θα χιονίσει πρόσκαιρα στη Μακεδονία και τη Θράκη ακόμη και τμήματα πολύ χαμηλού υψομέτρου. Βέβαια τα φαινόμενα της Δευτέρας θα είναι πιο εξασθενημένα.

Ο καιρός τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις που από αργά το απόγευμα και από τα ανατολικά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά -ημιορεινά, στα πεδινά της Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από τα βόρεια τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 6 με 8, στο Αιγαίο τοπικά 9 και στο νότιο Αιγαίο πιθανώς έως 10 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Οδηγίες προστασίας από θυελλώδεις ανέμους 

polis

Δείτε ακόμη:

«Ωκεανίς»: Έντονη χιονόπτωση και προβλήματα σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις