Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Ωκεανίς”: Έντονη χιονόπτωση και προβλήματα σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα
ΕΛΛΑΔΑ

“Ωκεανίς”: Έντονη χιονόπτωση και προβλήματα σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα

“Ωκεανίς”: Η κακοκαιρία έφτασε και ήδη “χτυπά” πολλές περιοχές της χώρας – Κατάλευκη η Θεσσαλονίκη, έντονη χιονόπτωση σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία Η “Ωκεανίς” είναι εδώ και δείχνει τα “δόντια” της. Από νωρίς το πρωί χιονίζει ασταμάτητα στη δυτική Φθιώτιδα και την Ευρυτανία. Αν και τα μηχανήματα της Περιφέρειας έπιασαν δουλειά από νωρίς, τα πράγματα αρχίζουν […]

Ωκεανίς

“Ωκεανίς”: Η κακοκαιρία έφτασε και ήδη “χτυπά” πολλές περιοχές της χώρας – Κατάλευκη η Θεσσαλονίκη, έντονη χιονόπτωση σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Η “Ωκεανίς” είναι εδώ και δείχνει τα “δόντια” της. Από νωρίς το πρωί χιονίζει ασταμάτητα στη δυτική Φθιώτιδα και την Ευρυτανία. Αν και τα μηχανήματα της Περιφέρειας έπιασαν δουλειά από νωρίς, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δύσκολα για τους οδηγούς που κινούνται στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου και φυσικά ακόμα πιο δύσκολα στο επαρχιακό δίκτυο.

Αυτή την ώρα χιονίζει από την Πτελέα και πάνω μέχρι και μέσα στο Καρπενήσι, όπου το έχει στρώσει για τα καλά.

Το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής είναι από τον Τυμφρηστό μέχρι και μετά τη σήραγγα του «Παύλου Μπακογιάννη», όπου η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, από το χωριό Τυμφρηστός και έξω από το Καρπενήσι.

Τις επόμενες ώρες ο χιονιάς θα κατέβει και πιο χαμηλά.

Προσοχή: Καλό είναι να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής και φυσικά όπου και αν πάμε να έχουμε μαζί μας αλυσίδες, αφού τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και τη θάλασσα.

“Ωκεανίς”: Λευκή και η Καρδίτσα

Χιονόπτωση έχουμε και στο νομό Καρδίτσας όπου το ύψος του χιονιού, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου ξεπερνά τα 20 εκατοστά. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Η “Ωκεανίς” στα Γιάννενα

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, στο Μέτσοβο, στο Δίστρατο Κόνιτσας, στη Βοβούσα, στη Λάϊστα, στο Συρράκο, στην Αετομηλίτσα, στους Χιονάδες κ.α. Όπως είπε o προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, Δημήτρης Μαυρογιώργος , στα ορεινά επικρατούν αρνητικές θερμοκρασίες από -3 βαθμούς Κελσίου με τη χαμηλότερη να καταγράφεται στο Μέτσοβο και στο Πληκάτι με τον υδράργυρο νωρίς το πρωί στους -5.

Μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα μέχρι στιγμής. Αναφορικά με την υπόθεση της 67χρονης κτηνοτρόφου που αγνοείται από χθες στην περιοχή της Σκλίβανης ο κ.Μαυρογιώργος σημείωσε ότι έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια η συνδρομή ελικοπτέρου στις έρευνες πριν πέσει το σκοτάδι.

Yπενθυμίζεται ότι η 67χρονη κτηνοτρόφος έφυγε χθες το πρωί με τα ζώα από το σπίτι της και έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται.

Στα Ιωάννινα έχει διακοπεί η συγκοινωνία από και προς το νησάκι λόγω των θυελλωδών ανέμων που σαρώνουν την πόλη και ιδιαίτερα την παραλίμνια περιοχή.

Δείτε ακόμη: 

Θεσσαλονίκη-καιρός.jpg

Θεσσαλονίκη καιρός: Στα «άσπρα» η πόλη, η θερμοκρασία έπεσε 11,4 βαθμούς Κελσίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις