Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Ψαλίδι» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψαλίδι» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

«Ψαλίδι» βλέπουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ στις παροχές τους που περιέχονται στον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ). Με το επιχείρημα ότι ο προηγούμενος ΕΚΠΥ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο εσωτερικό πλαίσιο αλλαγών και στις σύγχρονες ανάγκες της κάλυψης σε υπηρεσίες υγείας, ο Κανονισμός εισήχθη για αναθεώρηση με εντολή του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με πληροφορίες από το […]

«Ψαλίδι» βλέπουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ στις παροχές τους που περιέχονται στον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).

Με το επιχείρημα ότι ο προηγούμενος ΕΚΠΥ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο εσωτερικό πλαίσιο αλλαγών και στις σύγχρονες ανάγκες της κάλυψης σε υπηρεσίες υγείας, ο Κανονισμός εισήχθη για αναθεώρηση με εντολή του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.

Ωστόσο, τα μέλη του συμβουλίου εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και αποχώρησαν.

Ο αναπληρωτής υπουργός, πάντως, συνέχισε να υπερασπίζεται τις περικοπές στον ΕΚΠΥ και από τη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης (13/6) αποδίδοντας τις αλλαγές σε σπατάλες εκατομμυρίων που διαπιστώθηκαν, όπως φαίνεται στο protothema.

Διαβάστε ακόμα: Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουλίου

Τι προβλέπει ο νέος Κανονισμός

Αυτό που προβλέπει είναι μειωμένες ποσότητες αναλώσιμων για τους διαβητικούς. Πάντως και ο νέος ΕΚΠΥ δεν αναφέρεται στην αποζημίωση των διαβητικών θεραπευτικών υποδημάτων, αλλά ούτε και στις κατευθυντήριες οδηγίες για τον τρόπο και το είδος υποδήματος που πρέπει να χορηγείται κατά περίπτωση.

Μειωμένες είναι και οι μηνιαίες ταινίες μέτρησης σακχάρου και οι σκαριφιστήρες για τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 (ινσουλινοεξαρτώμενοι) από 200 σε 150.

Ο ΕΚΠΥ προβλέπει επίσης συμμετοχή 10% των ασφαλισμένων για ακτινοθεραπείες στον ιδιωτικό τομέα. Η συμμετοχή αυτή δεν καταβάλλεται σε περίπτωση που αποδεδειγμένα ο χρόνος αναμονής που απαιτείται για την ίδια θεραπεία σε δημόσια δομή εγκυμονεί κίνδυνο για τη ζωή του δικαιούχου και αυτό βεβαιώνεται από γιατρό.

Συμμετοχή 10% ορίζεται και στην περίπτωση νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική και σε ειδικές κλινικές που νοσηλεύουν χρονίως πάσχοντες.

Αλλαγές περιέχονται και στο επίδομα τοκετού. Όταν το τοκετός γίνεται εκτός δημοσίου μαιευτηρίου ή μη συμβεβλημένου ιδιωτικού, προβλέπεται μικρότερο επίδομα τοκετού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις