Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ψάχνουν τα κρησφύγετα της πολυδαίδαλης συμμορίας πορτοφολάδων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάχνουν τα κρησφύγετα της πολυδαίδαλης συμμορίας πορτοφολάδων

Του Πέτρου Καρσιώτη Τα κρησφύγετα των ηγετικών μελών της πολυδαίδαλης συμμορίας πορτοφολάδων, όπου πιθανότατα κρύβουν μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, αναζητούν η Αστυνομία και ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε και την εντολή δημοσίευσης φωτογραφιών σαράντα εμπλεκομένων. Στη γραμμή… κρούσης κορίτσια από Ρουμανία – Βουλγαρία Ο λόγος για τη διεθνή σπείρα, η οποία προχωρούσε μεθοδικά με γραμμή… […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα κρησφύγετα των ηγετικών μελών της πολυδαίδαλης συμμορίας πορτοφολάδων, όπου πιθανότατα κρύβουν μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, αναζητούν η Αστυνομία και ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε και την εντολή δημοσίευσης φωτογραφιών σαράντα εμπλεκομένων.

Στη γραμμή… κρούσης κορίτσια από Ρουμανία – Βουλγαρία

Ο λόγος για τη διεθνή σπείρα, η οποία προχωρούσε μεθοδικά με γραμμή… κρούσης κοπέλες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, σε κλοπές πορτοφολιών, τσαντών και κινητών, ακόμη και μπροστά στους τσολιάδες στον Άγνωστο Στρατιώτη!

Μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων

Μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και σε άλλα σημεία (αρχαιολογικούς χώρους, πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους του κέντρου, εκπαιδευμένες ομάδες,  εξαφάνιζαν «εν ριπή οφθαλμού» τα πορτοφόλια τουριστών και διερχομένων με τις κλοπές μνα υπολογίζονται σε πάνω από τριακόσιες!

Αρπαγές πορτοφολιών και σε Παρίσι – Μαδρίτη!

Ήταν τόσες πολλές οι καταγγελίες που συστήθηκε ειδική ομάδα στην Ασφάλεια Αθηνών και η έρευνα κατέληξε στην απίστευτη διαπίστωση ότι μέλη της ίδιας συμμορίας δρούσαν κατά καιρούς και στο Παρίσι και στη Μαδρίτη!

Εξαφάνιζαν πορτοφόλια «εν ριπή οφθαλμού», με φόντο… τον Άγνωστο Στρατιώτη (vid)

Σχεδίαζαν και ξυλοδαρμούς καταστημαρχών της Ερμού

Στη διάρκεια των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων έκπληκτοι οι αστυνομικοί άκουγαν ότι τα ηγετικά στελέχη της συμμορίας σχεδίαζαν και… ξυλοδαρμούς καταστηματαρχών της οδού Ερμού αλλά και πολιτών οι οποίοι έβλεπαν τι γινόταν και έκαναν καταγγελίες στην Αστυνομία!

Συνελήφθησαν 30, αναζητούνται 20

Στο πλαίσιο  επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε επί τέσσερις ημέρες στο κέντρο, συνελήφθησαν τριάντα αλλοδαποί άντρες και γυναίκες, ηλικίας από 14 έως 39 ετών, μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά μέλη και οχτώ  ανήλικοι.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι είκοσι ένας  συνεργοί τους, ηλικίας από 16 έως 42, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες έγκλειστες σε καταστήματα κράτησης της χώρας.

Ως προς τον τρόπο «λειτουργίας» της εν λόγω οργάνωσης, προέκυψε ότι:

Προσκαλούσαν κοπέλες από Βουλγαρία – Ρουμανία

Οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης, Αιγύπτιοι κυρίως- για Να ενισχύουν τις ομάδες κρούσης,  προσκαλούσαν στην χώρα μας, κοπέλες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Τους εξασφάλιζαν την διαμονή τους σε οικίες και ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας.

Από την Πλάκα έως το Μοναστηράκι, από του Ψυρρή έως το Σύνταγμα

Στη συνέχεια, τις εκπαίδευαν στην αφαίρεση πορτοφολιών και τσαντών, κυρίως τουριστών και  Ελλήνων επισκεπτών του Ιστορικού Κέντρου (Πλάκα – Ακρόπολη – Ερμού – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Ψυρρή – Μοναστηράκι – Θησείο και Πλατεία Συντάγματος) και τις τοποθετούσαν σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία ενδιαφέροντος.

Τα ηγετικά μέλη της ομάδας είχαν συστήσει  και ομάδα… παρακολούθησης των ενστόλων Αστυνομικών των πεζών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να κινούνται σε σημεία χωρίς αστυνομική παρουσία!

Κέρδη άνω των 2 εκατ. ευρώ ως… «δικηγόρος – οικονομολόγος»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις