Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά στην Κινέτα – Οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κινέτα – Οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές (vid)

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στην Κινέτα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα Γεράνεια Όρη, με τους καπνούς να έχουν καλύψει τον ουρανό μέχρι και την Ακρόπολη! Οι φλόγες έχουν ήδη πλησιάσει κατοικίες και οι κάτοικοι τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η φωτιά ενδεχομένως να κινηθεί προς το Αλεποχώρι. Οι πρώτες εικόνες από την […]

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στην Κινέτα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα Γεράνεια Όρη, με τους καπνούς να έχουν καλύψει τον ουρανό μέχρι και την Ακρόπολη!

Οι φλόγες έχουν ήδη πλησιάσει κατοικίες και οι κάτοικοι τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η φωτιά ενδεχομένως να κινηθεί προς το Αλεποχώρι.

Οι πρώτες εικόνες από την περιοχή δείχνουν ότι οι φλόγες καίνε αυλές στα σπίτια της περιοχής, με ορισμένους κατοίκους να εγκαταλείπουν το σημείο ενώ άλλους να προσπαθούν να διασώσουν τις περιουσίες τους.

Μαύρισε ο ουρανός – Μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια (vid)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε δασική περιοχή αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το γεγονός ότι αλλάζουν κατευθύνσεις, δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Στην περιοχή υπάρχουν αυτή την περίοδο πολλοί παραθεριστές, οι οποίοι βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ζητούν συνεχώς από τους κατοίκους να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ήρθε από την Βουλγαρία και έβαλε φωτιά σε δασική έκταση

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις