Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / Υποχρεωτικός στην Ιταλία ο συναγερμός στα αυτοκίνητα για τα ξεχασμένα παιδιά
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υποχρεωτικός στην Ιταλία ο συναγερμός στα αυτοκίνητα για τα ξεχασμένα παιδιά

Τα αυξανόμενα περιστατικά γονιών που ξεχνούν κλειδωμένα τα μικρά παιδιά τους στο αυτοκίνητο με συνέπειά τον θάνατό τους, ανάγκασε την ιταλική κυβέρνηση να σκέπτεται να καταστήσει υποχρεωτική την παρουσία συναγερμού στα αυτοκίνητα, με σκοπό την προειδοποίηση όσων γονέων. Σημειώνεται πως από το 2011 μέχρι σήμερα σημειώνεται στη χώρα ένας θάνατος μικρού παιδιού τον χρόνο από […]

Τα αυξανόμενα περιστατικά γονιών που ξεχνούν κλειδωμένα τα μικρά παιδιά τους στο αυτοκίνητο με συνέπειά τον θάνατό τους, ανάγκασε την ιταλική κυβέρνηση να σκέπτεται να καταστήσει υποχρεωτική την παρουσία συναγερμού στα αυτοκίνητα, με σκοπό την προειδοποίηση όσων γονέων.

Σημειώνεται πως από το 2011 μέχρι σήμερα σημειώνεται στη χώρα ένας θάνατος μικρού παιδιού τον χρόνο από θερμοπληξία μέσα σε κλειστό αυτοκίνητο. Το τελευταίο περιστατικό ήταν τον περασμένο Μάιο στην Πίζα, όταν ένας πατέρας ξέχασε τη κορούλα του, ηλικίας ενός έτους. Αλλά και πέρυσι, όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, μία γυναίκα ξέχασε την ηλικίας 16 μηνών κόρη της μέσα στο αυτοκίνητο έξω από την εργασία της. Το κοριτσάκι είχε μείνει στο αυτοκίνητο μέσα στον ήλιο για έξι ώρες και πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Έτσι, ο υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει υποχρεωτική την εγκατάσταση συναγερμών στα παιδικά καθίσματα που θα στέλνουν σήμα στο smartphone ή στα ηλεκτρονικά κλειδιά του οδηγού. «Είμαι και εγώ πατέρας που, όπως πολλοί, ζει σε περίπλοκους και αγχώδεις καιρούς που μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι η ζωή ενός παιδιού δεν αξίζει 100 ευρώ», εξήγησε στο Facebook ο προερχόμενος από το Κίνημα Πέντε Αστέρια υπουργός. Παράλληλα, διευκρινίστηκε πως το ποσό που θα καταβάλλουν οι Ιταλοί γονείς θα απαλλάσσεται από τους φόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπορώ να κάνω μετατροπή του επαγγελματικού μου πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου με CNG;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις