Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υγρός τάφος το Αγαθονήσι: Σπαρακτικές οι μαρτυρίες (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Υγρός τάφος το Αγαθονήσι: Σπαρακτικές οι μαρτυρίες (vid)

Την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα νερά του Αιγαίου άφησαν 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικα παιδιά και ένα βρέφος. Το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε κοντά στο Αγαθονήσι. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι έσβησε η μηχανή του και τότε προκλήθηκε πανικός με αποτέλεσμα να ντελαπάρει η βάρκα. Συγκλονίζει η μαρτυρία του δύτη που βούτηξε για […]

Την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα νερά του Αιγαίου άφησαν 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικα παιδιά και ένα βρέφος.

Το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε κοντά στο Αγαθονήσι.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι έσβησε η μηχανή του και τότε προκλήθηκε πανικός με αποτέλεσμα να ντελαπάρει η βάρκα.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του δύτη που βούτηξε για να ανασύρει τις σορούς, στον ΑΝΤ1: «Ήμουν στο βυθό και έκλαιγα.

Δεν μπορώ να σας πω, ειδικά όταν είδα τα παιδιά αυτά, και ένα 10χρονο αγόρι λες και κοιμόταν πάνω στη θάλασσα, ένα κορίτσι 17χρονο…

Τι να πω; Τα θυμάμαι και τρελαίνομαι.

Στο σημείο που βγήκαν ήταν όλο σπηλιές. Κακός τόπος δηλαδή και ίσως χτυπάγανε… γιατί είδα μερικούς που ήταν τα πρόσωπά τους, τα χέρια τους χτυπημένα πάρα πολύ».

Τουρκικά… παιχνίδια για το Αγαθονήσι – Προκλητική NAVTEX (pics)

«Δεν μπορούσα να πω στον πατέρα ότι έβγαλα νεκρό τον γιο του»

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Κανέλλης, εντόπισε και βοήθησε να βγει σώος στη στεριά τον μοναδικό άνδρα επιζών, ο οποίος είχε μαζί στη βάρκα και τα παιδιά του. Παιδιά που ανασύρθηκαν νεκρά. Ο Γιάννης Κανέλλης ανέσυρε νεκρό τον γιο του επιζώντα, αλλά όπως ο ίδιος λέει, δεν βρήκε το θάρρος να του το πει.

«Αυτός είχε όπως μου είπε τρία παιδιά η γυναίκα του. Ο άνθρωπος είναι τρελαμένος, όταν γύρισα εγώ το πρώτο που βρήκα ήταν το αγοράκι του, ένα αγοράκι που είχε, τον ρώταγα τι φόραγε μου είπε, εγώ το βρήκα το παιδί δεν του είπα τίποτα του λέω δεν ξέρω δεν το βρήκα γιατί τι να του πεις του ανθρώπου, μετά βρήκα και τη γυναίκα του μετά ένα νεογέννητο το οποίο δεν βρέθηκε τι να του πεις του ανθρώπου τι να του πεις;» τόνισε μιλώντας στο δελτίο του Star.

«Θήλαζα το μωρό μου όταν πέσαμε στη θάλασσα»

Η μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε, ενώ το βρέφος της χάθηκε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, συγκλονίζει:

«Χάλασε η μηχανή καθώς ερχόμασταν προς την Ελλάδα. Εγώ θήλαζα το μωρό μου. Αρχίσαμε να ανησυχούμε και σηκωθήκαμε όρθιοι πάνω στην βάρκα. Σε ελάχιστα λεπτά βρεθήκαμε στο νερό. Το μωρό μου χάθηκε» ανέφερε η γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να κολυμπήσει ένα μίλι μέχρι την ακτή,  σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις