Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τσιγάρο και γυμναστική: Οι συνέπειες του «κακού» συνδυασμού
ΥΓΕΙΑ

Τσιγάρο και γυμναστική: Οι συνέπειες του «κακού» συνδυασμού

Η άσκηση και το τσιγάρο, συνήθως, δεν συνυπάρχουν. Με τη σωματική άσκηση επιτυγχάνουμε βελτίωση της υγείας μας, της καρδιακής λειτουργίας, του αναπνευστικού μας συστήματος, κάτι που το κάπνισμα καταστρέφει. Παρόλο που εκείνοι που γυμνάζονται και καπνίζουν δεν αποτελούν την πλειοψηφία, είναι πολλοί. Δείτε τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει αυτός ο «κακός» συνδυασμός στην υγεία […]

Η άσκηση και το τσιγάρο, συνήθως, δεν συνυπάρχουν. Με τη σωματική άσκηση επιτυγχάνουμε βελτίωση της υγείας μας, της καρδιακής λειτουργίας, του αναπνευστικού μας συστήματος, κάτι που το κάπνισμα καταστρέφει.

Παρόλο που εκείνοι που γυμνάζονται και καπνίζουν δεν αποτελούν την πλειοψηφία, είναι πολλοί.

Δείτε τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει αυτός ο «κακός» συνδυασμός στην υγεία σας καθώς και τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαχθείτε.

Η νικοτίνη που περιέχεται στο τσιγάρο αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς και την πίεση του αίματος. Η καρδιά ενός καπνιστή που ασκείται, λοιπόν,  επιταχύνει τους ρυθμούς της προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πρόσθετες απαιτήσεις της γυμναστικής. Σύμφωνα, μάλιστα με επιστημονικές έρευνες, ο κίνδυνος για καρδιακό επεισόδιο ή ακόμα και θάνατο αυξάνεται 5 φορές για ένα καπνιστή που ασκείται, σε σύγκριση με κάποιον που δεν καπνίζει.

Αν, λοιπόν, είστε καπνιστής αλλά επιθυμείτε να ξεκινήσετε τη γυμναστική κοιτάξτε τι πρέπει να προσέξετε:

Ένας ιατρικός έλεγχος πριν ενταχθείτε σε πρόγραμμα γυμνστικής κρίνεται απαραίτητος, ιδιαίτερα αν πρόκειται για αερόβια άσκηση.

Αφού επιβεβαιωθεί η καλή κατάσταση της υγείας σας, προτείνετε στο γιατρό σας να σας προτείνει μετρημένη φυσική άσκηση που συνάδει με τα δεδομένα της κατάστασης της υγείας σας.

Κάντε διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις και μην ασκείστε πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα.

Ζητήστε από το γιατρό ή το γυμναστή σας να σας εισάγει σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα σας βοηθήσει αρχικά να μειώσετε και κατόπιν, να σταματήσετε αυτή την τόσο βλαβερή για τον οργανισμό σας συνήθεια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις