Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τσαβούσογλου σε Ελλάδα: Σας προειδοποιούμε, έχετε ένα “κακομαθημένο παιδί” – Μην γίνει κάποιο “ατύχημα”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσαβούσογλου σε Ελλάδα: Σας προειδοποιούμε, έχετε ένα “κακομαθημένο παιδί” – Μην γίνει κάποιο “ατύχημα”

Προκλητικές δηλώσεις έκανε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου μιλώντας στην τουρκική Ακαδημία Χωροφυλακής και Ακτοφυλακής, χαρακτήρισε «κακομαθημένο παιδί» τον Πάνο Καμμένο. Παράλληλα, προκλητικές δηλώσεις έκανε και για την Κύπρο κάνοντας μάλιστα αναφορές στην εισβολή από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. «Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα “κακομαθημένο παιδί”, […]

Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Προκλητικές δηλώσεις έκανε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου μιλώντας στην τουρκική Ακαδημία Χωροφυλακής και Ακτοφυλακής, χαρακτήρισε «κακομαθημένο παιδί» τον Πάνο Καμμένο.

Παράλληλα, προκλητικές δηλώσεις έκανε και για την Κύπρο κάνοντας μάλιστα αναφορές στην εισβολή από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα “κακομαθημένο παιδί”, τον υπουργό Άμυνας. “Είναι το κακομαθημένο μας παιδί”, λένε. Προσέξτε όμως το κακομαθημένο σας παιδί για να να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση» δήλωσε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε επίσης πως «δεν υπάρχει κανένα όφελος από την αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή με το να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε και με αναφορές στο Αιγαίο

«Πρέπει να συνεχίσουμε την προάσπιση των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιήσαμε την επέμβαση στην Κύπρο. Σήμερα υπενθυμίζουμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Εθνοσυνέλευση (casus beli) για τις εντάσεις στο Αιγαίο.

Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν όταν λαμβάνονται αρνητικές αποφάσεις και αυτό περιλαμβάνει τις δυνάμεις του Ναυτικού. Από τη μια έχουμε το Ναυτικό και από την άλλη τους θεσμούς για να επιδεικνύουμε την ισχύ μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις