Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας για γραβάτα: «Δεν θα το γλιτώσω»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για γραβάτα: «Δεν θα το γλιτώσω»

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σήμερα (22/6) Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου λίγο μετά τις 14:05. Μια ημέρα μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, ο κος Τσίπρας ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο για όλα όσα έγιναν στο Eurogroup. Διαβάστε ακόμα: «Πάρτι» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Ζάππειο για την συμφωνία Η στιγμή […]

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σήμερα (22/6) Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου λίγο μετά τις 14:05.

Μια ημέρα μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, ο κος Τσίπρας ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο για όλα όσα έγιναν στο Eurogroup.

Διαβάστε ακόμα: «Πάρτι» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Ζάππειο για την συμφωνία

Η στιγμή που ξεχώρισε ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας χειραψία με τον ΠτΔ, του είπε: «Φαίνεται πως δεν θα το γλιτώσω, θα την φορέσω την γραβάτα. Τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται όταν κερδίζονται».

«Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο. Είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, καθώς η συμφωνία προβλέπει μια δεκαετή περίοδο χάριτος αλλά και ισόχρονη επέκταση της αποπληρωμής των κεφαλαίων των δανείων προς το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», τόνισε ο κος Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια συμφωνία που είναι πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών.

Διαβάστε ακόμα: Ένα μπουκάλι ξύδι από τον Πολάκη (pics)

Και συμπλήρωσε: «Αναγνωρίζω τον ιδιαίτερο ρόλο που εσείς διαδραματίσατε όλο αυτό το διάστημα. Πήραμε κρίσιμες αποφάσεις πολλές φορές κάτω από μεγάλη πίεση. Ομολογώ, είχατε δίκιο ότι έπρεπε να παραμείνουμε στον ευρωπαϊκό δρόμο».

«Έκανα ό,τι θα έκανε ο καθένας στη θέση μου. Έκανα το χρέος μου. Αυτό επέβαλε η συγκυρία και η Ιστορία του τόπου. Ο θεσμικός ρόλος του ΠτΔ προσαρμόζεται κατ’ ανάγκη. Είναι διαφορετικός όταν οι συγκυρίες είναι κρίσιμες. Η απόφαση να παραμείνουμε στην ευρωπαϊκή πορεία, ήταν απόφαση του λαού στο δημοψήφισμα. Ήθελε να παραμείνει», εξέφρασε από την πλευρά του ο κος Παυλόπουλος.

Η συνάντησή τους κράτησε μόλις λίγα λεπτά και γύρω στις 14.20 τελείωσε.

Διαβάστε ακόμα: Ειρωνείες Βαρουφάκη για την απόφαση του Eurogroup

Στο μεταξύ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν «ραντεβού» στις 19:30 το απόγευμα στο αίθριο του Ζαππείου, εστιάζοντας τη συζήτηση στην οικονομία και στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Φέρεται πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα επισημάνει πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και αποκτά τη δική της δεσπόζουσα θέση στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Επιπλέον, θα αναφερθεί εκτενώς, βάσει των πληροφοριών, στα βήματα και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση, αμέσως μετά την λήξη του τρίτου προγράμματος προσαρμογής, στις 20 Αυγούστου 2018.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις