Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τρόμος στην Ακρόπολη – Κι άλλη συμμορία με μαχαίρια
ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος στην Ακρόπολη – Κι άλλη συμμορία με μαχαίρια

Του Πέτρου Καρσιώτη Είχαν μετατρέψει σε… Φαρ Ουέστ, την ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης! Δεν έχουν τέλος οι συμμορίες που μετέτρεπαν σε εφιάλτη την επίσκεψη τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης, αλλά και στου Φιλοπάππου και στο Θησείο. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν δύο ληστές Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, προχώρησαν στη σύλληψη και νέων ληστών, μελών […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είχαν μετατρέψει σε… Φαρ Ουέστ, την ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης!

Δεν έχουν τέλος οι συμμορίες που μετέτρεπαν σε εφιάλτη την επίσκεψη τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης, αλλά και στου Φιλοπάππου και στο Θησείο.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν δύο ληστές

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, προχώρησαν στη σύλληψη και νέων ληστών, μελών της τρίτης κατά σειράν συμμορίας κακοποιών που εξαρθρώνεται τον τελευταίο μήνα με χώρο δράσης τον ίδιο.

Ηλικίας 16 και 19 οι συλληφθέντες αλλοδαποί

Στη συνέχεια η Ασφάλεια Αθηνών, διαπίστωσε ότι επρόκειτο για άλλη μία συμμορία Πακιστανών, δύο από τους οποίους, ηλικίας 16 και 19 χρόνων, συνελήφθησαν, καθώς προέκυψε ότι  διέπρατταν, με τη χρήση και με απειλή μαχαιριών, ληστείες σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου. Η Αστυνομία αναζητά παντού τους συνεργούς τους.

Σκορπούσαν τρόμο εδώ και τρεις μήνες

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας, από τριμήνου και πλέον, διέπρατταν ληστείες, σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, με ιδιαίτερη σκληρότητα στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, εκμεταλλευόμενοι την εδαφική ιδιομορφία της περιοχής και την περιορισμένη ορατότητα, τις βραδινές κυρίως ώρες.

Αιφνιδίαζαν τα θύματα και τραβούσαν μαχαίρια

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, αφού στοχοποιούσαν τα θύματά τους, τα αιφνιδίαζαν και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριών, τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή, τα οποία διοχέτευαν σε κλεπταποδόχους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, μία αλυσίδα και αφαιρεθέντα αντικείμενα θυμάτων τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δύο ληστείες.

Κι άλλη συμμορία εξαρθρώθηκε την περασμένη βδομάδα

Μία ακόμη συμμορία που δρούσε και με αιματηρό τρόπο γύρω από την Ακρόπολη με επιθέσεις τρόμου σε ζευγάρια και τουρίστες, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αθηνών την περασμένη εβδομάδα.

Είχαν συλληφθεί έξι Πακιστανοί

Συνελήφθησαν στην περιοχή του Αιγάλεω έξι Πακιστανοί και αναζητείται και έβδομος με την κατηγορία ότι εδώ και δύο μήνες  διέπρατταν ληστείες σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, με ιδιαίτερη σκληρότητα στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και ιδίως στον λόφο του Φιλοπάππου.

Περικύκλωναν τα θύματά τους κι απειλούσαν με μαχαίρια

Ενεργούσαν ομαδικά και ταυτόχρονα, αιφνιδιάζοντας και περικυκλώνοντας τα θύματά τους και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριών, τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή.

Σε περίπτωση αντίστασης τραυμάτιζαν

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που τα θύματα αντιστέκονταν, δεν δίσταζαν να κάνουν χρήση των μαχαιριών που έφεραν, με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί μία  απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε βάρος αλλοδαπού στις 3-3-2018 και τρείς  ληστείες με συνολικά δέκα θύματα.

Μαχαίρωσαν στην κοιλιακή χώρα Αλβανό που αντιστάθηκε

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας αφορά νεαρό υπήκοο Αλβανίας ο οποίος στην προσπάθειά του να αντισταθεί δέχθηκε μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις