Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τραγωδία στην Καλιφόρνια – Ανασύρουν συνεχώς πτώματα οι Αρχές
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στην Καλιφόρνια – Ανασύρουν συνεχώς πτώματα οι Αρχές

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Καλιφόρνια – Οι αρχές εντοπίζουν συνεχώς σορούς θυμάτων Tουλάχιστον 42 πτώματα έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα στην Καλιφόρνια, ενώ οι διασώστες δεν σταματούν να αναζητούν αγνοούμενους. Ο μακάβριος απολογισμός αυξάνεται ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι μεγαλύτερος, καθότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 228. Όλοι, έχασαν τη ζωή τους στην αποκαλούμενη […]

Καλιφόρνια

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Καλιφόρνια – Οι αρχές εντοπίζουν συνεχώς σορούς θυμάτων

Tουλάχιστον 42 πτώματα έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα στην Καλιφόρνια, ενώ οι διασώστες δεν σταματούν να αναζητούν αγνοούμενους.

Ο μακάβριος απολογισμός αυξάνεται ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι μεγαλύτερος, καθότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 228.

Όλοι, έχασαν τη ζωή τους στην αποκαλούμενη Camp Fire, στη βόρεια Καλιφόρνια.

Αρκετές από τις σορούς εντοπίστηκαν δίπλα σε αυτοκίνητα με τις αρχές να εκτιμούν ότι οι νεκροί εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες πριν προλάβουν να βρουν καταφύγιο.

Όλα δείχνουν πως είναι η πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας, ανακοίνωσε ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, ο Κόρι Χόνι.

«Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί τα λείψανα 13 νέων θυμάτων, κάτι που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 42. Αν έχω καταλάβει σωστά, πρόκειται για την πιο πολύνεκρη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας», είπε ο σερίφης Χόνι.

Με τη δήλωση αυτή, ο Χόνι διόρθωσε την προηγούμενη εκτίμησή του κατά την οποία η πυρκαγιά Καμπ είναι η φονικότερη στην ιστορία ολόκληρων των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη δασική πυρκαγιά θεωρείται επίσης η πιο καταστροφική στην ιστορία της Πολιτείας.

Απανθράκωσε πάνω από 7.100 σπίτια και άλλα κτίρια, ανάμεσά τους ένα νοσοκομείο, αφότου εκδηλώθηκε, την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σε όλη την πολιτεία της Καλιφόρνια έχουν μετακινηθεί 150.000 άνθρωποι. Πρισσότεροι από 8.000 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες ενώ σε 228 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοουμένων.

Οι πυροσβέστες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την πορεία της πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων και του ξηρού κλίματος που αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις