Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Το «κόλπο» να δεις αν πίνεις αρκετό νερό
ΥΓΕΙΑ

Το «κόλπο» να δεις αν πίνεις αρκετό νερό

Αυτό είναι το πολύ εύκολο και γρήγορο «κόλπο» για να δεις αν πίνεις αρκετό νερό. Το νερό είναι το βασικό «μέρος» μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Η κοινή συμβουλή των ειδικών είναι να πίνει κανείς πολύ νερό. Διαβάστε ακόμα Προσοχή: Τι μπορείς να… κολλήσεις από ένα φιλί στο στόμα Αλλά πόσοι το κάνουν όντως; Συνήθως προτείνουν να καταναλώνουν […]

Αυτό είναι το πολύ εύκολο και γρήγορο «κόλπο» για να δεις αν πίνεις αρκετό νερό.

Το νερό είναι το βασικό «μέρος» μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Η κοινή συμβουλή των ειδικών είναι να πίνει κανείς πολύ νερό.

Διαβάστε ακόμα

Προσοχή: Τι μπορείς να… κολλήσεις από ένα φιλί στο στόμα

Αλλά πόσοι το κάνουν όντως; Συνήθως προτείνουν να καταναλώνουν 6 – 8 ποτήρια ημερησίως. Αν δεν πιει κανείς την απαιτούμενη ποσότητα, τότε είναι αναμενόμενο να νιώθει πιο υποτονικός και κουρασμένος.

Το «κόλπο», λοιπόν, για να δεις αν πίνεις αρκετό νερό είναι να ελέγξεις το χρώμα των ούρων σου. Αν είναι διαφανές και άοσμο, τότε είσαι ενυδατωμένος. Αν πάλι είναι αρκετά σκούρο και με δυσάρεστη μυρωδιά, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να πίνεις περισσότερο νερό.

Διαβάστε ακόμα

«Καμπανάκι» για όσους επιβίωσαν από έμφραγμα

Πάντως, υπάρχει και ένα ακόμα τρικ!

Πίεσε με τον αντίχειρα και τον δείκτη το δέρμα σου στο άλλο σου χέρι αλλά όχι από τη μεριά της παλάμης. Αν είσαι ενυδατωμένος, τότε μετά το τσίμπημα το δέρμα θα επανέλθει αμέσως. Αν πάλι χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να φύγουν οι ζάρες από το τσίμπημα τότε πρέπει να… λάβεις τα μέτρα σου!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις