Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το κατάλληλο ποτήρι για να είναι τέλειο το κρασί σας
PLUS

Το κατάλληλο ποτήρι για να είναι τέλειο το κρασί σας

Η κάθε ποικιλία κρασιού χρειάζεται και το ανάλογο ποτήρι έτσι ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα χαρακτηριστικά του. Το άρωμα όταν πλησιάσετε το ποτήρι στη μύτη σας, η γεύση όταν αγγίζει τη γλώσσας σας και το χρώμα όταν το ρίξετε στο ποτήρι. Για να είναι σωστά τα τρία αυτά χαρακτηριστικά και σύμφωνα […]

Η κάθε ποικιλία κρασιού χρειάζεται και το ανάλογο ποτήρι έτσι ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα χαρακτηριστικά του.

Το άρωμα όταν πλησιάσετε το ποτήρι στη μύτη σας, η γεύση όταν αγγίζει τη γλώσσας σας και το χρώμα όταν το ρίξετε στο ποτήρι.

Για να είναι σωστά τα τρία αυτά χαρακτηριστικά και σύμφωνα με τις προσδοκίες αυτών που τα έφτιαξαν δεν έχετε παρά να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψιν σας το μέγεθος, τη διάμετρο, το σχήμα, το ύψος και το πάχος του γυαλιού καθώς επηρεάζουν καθοριστικά της «ιδιότητές» του.

Δείτε ποιο ποτήρι ταιριάζει για το κάθε είδος κρασιού:

Κόκκινο κρασί

Επιλέξτε μεγάλο ποτήρι με λεπτό γυαλί ή κρύσταλλο και με μεγάλο στόμιο έτσι ώστε να βοηθήσει το κρασί να απελευθερώσει τα αρώματα που αναδύονται.

Λευκό κρασί

Προτιμήστε μικρότερα ποτήρια με όχι τόσο μεγάλο στόμιο και πιο ψηλά. Αυτού του είδους τα ποτήρια είναι ιδανικά και για τα πιο φρουτένια κρασιά.

Κάτι επίσης σημαντικό είναι πως το ποτήρι «επιβάλλεται» να έχει λαιμό έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η θερμοκρασία του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις