Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΥΝΑΙΚΑ / Το επικίνδυνο λάθος που κάνεις όταν καίγεσαι στο πρόσωπο
ΓΥΝΑΙΚΑ

Το επικίνδυνο λάθος που κάνεις όταν καίγεσαι στο πρόσωπο

«Το καμένο δέρμα είναι κατεστραμμένο και χρειάζεται χρόνο για να θεραπευτεί», λέει η δερματολόγος Dendy Engelman και μας προτρέπει να μην καλύπτουμε με make up το έγκαυμα. «Η εφαρμογή μακιγιάζ, ειδικά εάν έχει χημικές ουσίες και ερεθιστικά, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη φλεγμονή στο δέρμα. Θέλετε το δέρμα σας να θεραπεύεται σωστά και γρήγορα. Είναι λοιπόν […]

ξανθια γυναικα καπελο

«Το καμένο δέρμα είναι κατεστραμμένο και χρειάζεται χρόνο για να θεραπευτεί», λέει η δερματολόγος Dendy Engelman και μας προτρέπει να μην καλύπτουμε με make up το έγκαυμα.

«Η εφαρμογή μακιγιάζ, ειδικά εάν έχει χημικές ουσίες και ερεθιστικά, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη φλεγμονή στο δέρμα. Θέλετε το δέρμα σας να θεραπεύεται σωστά και γρήγορα. Είναι λοιπόν σημαντικό να επικεντρωθούμε σε προϊόντα που καταπραΰνουν και καταπολεμούν το έγκαυμα».

Αντί να στραφείτε στην φόρμουλα με την πλήρη κάλυψη, η Dr Engelman τονίζει ότι προτεραιότητα είναι η φροντίδα του δέρματος και όχι η κάλυψή του απλά. Αυτό είναι το κλειδί.

«Εφαρμόστε αλόη για να δροσιστείτε και να θεραπεύσετε την περιοχή και χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με αντιοξειδωτικά για να καταπολεμήσετε όλες τις βλάβες των ελεύθερων ριζών», λέει.

Και αν δεν μπορείτε ούτε μια μέρα ημέρα χωρίς λίγη κάλυψη, η Dr Engelman προτείνει να επιλέξετε μία βάση σε μορφή πούδρας, που είναι πιο «ευγενικό» και δεν επιβαρύνει τόσο το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη.

Δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να ξεχνάτε το αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα. Αν πάλι δεν καταφέρετε να ξεφύγετε από τον ήλιο και καείτε στο πρόσωπο καλό είναι να αποφύγετε το foundation και να τα δώσετε όλα στην ενυδάτωση.

Δείτε ακόμη:

menounos

Αυτή είναι η hot τάση του φθινοπώρου – Η Μενούνος το τόλμησε και είναι τέλειο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις