Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τι είναι το Barbie doll Syndrome
ΥΓΕΙΑ

Τι είναι το Barbie doll Syndrome

Το Barbie doll Syndrome είναι ένα ψυχιατρικό σύνδρομο που απασχολεί τους γιατρούς. Γυναίκες παραμορφωμένες από τις αισθητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο ή το σώμα τους προσπαθούν να μοιάσουν με την κούκλα των παιδικών τους χρόνων. Πιστεύουν ότι είναι όμορφες, αλλά το πιο πιθανό είναι να πάσχουν από το Barbie doll Syndrome, ή Σύνδρομο Μπάρμπι. Πρόκειται για ένα σύνδρομο το οποίο όμως, […]

Το Barbie doll Syndrome είναι ένα ψυχιατρικό σύνδρομο που απασχολεί τους γιατρούς.

Γυναίκες παραμορφωμένες από τις αισθητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο ή το σώμα τους προσπαθούν να μοιάσουν με την κούκλα των παιδικών τους χρόνων.

Πιστεύουν ότι είναι όμορφες, αλλά το πιο πιθανό είναι να πάσχουν από το Barbie doll Syndrome, ή Σύνδρομο Μπάρμπι. Πρόκειται για ένα σύνδρομο το οποίο όμως, εκτός από τους ψυχιάτρους απασχολεί και τους πλαστικούς χειρουργούς.

Διαβάστε ακόμα: Δέκα ασθένειες που μπορούν να σκοτώσουν μέσα σε μια μέρα! (vid)

«Το Barbie doll Syndrome, ή Σύνδρομο Μπάρμπι, είναι ένα ψυχιατρικό σύνδρομο το οποίο έχει έρθει τώρα στην επιστημονική συζήτηση τόσο της ψυχιατρικής όσο και της πλαστικής χειρουργικής. Έχει να κάνει με την αέναη προσπάθεια γυναικών που μεγάλωσαν έχοντας την κούκλα Barbie σαν παιχνίδι τους και οι οποίες θέλουν να παραμείνουν όπως εκείνη κούκλα που είχανε στα παιδικά τους χρόνια.

Μην ξεχνάμε ότι η Μπάρμπι ως κούκλα, είναι ένα προϊόν 59 ετών. Υπάρχουν γυναίκες 59 ετών, 55 ετών, ή 50 ετών, που έχουν μεγαλώσει έχοντας αυτή την κούκλα ως αγαπημένο παιχνίδι τους. Η ομορφιά της κούκλας αυτής είναι το ζητούμενο ανεξαρτήτως ηλικίας, κάτι που δεν είναι εφικτό. Η προσπάθεια λοιπόν να μοιάσουν σε αυτή την κούκλα, ή να παραμείνουν σαν αυτή την κούκλα για πάντα, τις φέρνει στον πλαστικό χειρουργό ζητώντας τόσες πολλές υπηρεσίες που σε κάποια στιγμή αυτό γίνεται εμμονή», εξήγησε στο ΑΠΕ ο πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας.

Διαβάστε ακόμα: Μαγειρική σόδα: Επτά καθημερινά οφέλη

«Όσοι επαγγελματίες υποκύπτουν στα θέλω της γυναίκας που έρχεται και τους ζητάει τέτοιες παρεμβάσεις ουσιαστικά δρουν σε βάρος της επιστημονικής τους ομάδας, αν αυτοί είναι πλαστικοί χειρουργοί, ή άλλης ειδικότητας».

Και προσέθεσε: «Αλλά το πρόβλημα είναι ότι, δεν είναι οι πλαστικοί χειρουργοί που διαχειρίζονται τα περισσότερα περιστατικά, αλλά οι δερματολόγοι και οι γιατροί άλλων ειδικοτήτων, που έχουν αρχίσει, μέσω διήμερων ή τριήμερων μικρών σεμιναρίων, να αποκτούν γνώσεις πολύ ατελείς τις οποίες εφαρμόζουν σε γυναίκες που πηγαίνουν στα ιατρεία τους για φθηνότερες υπηρεσίες».

Το κακό στις περιπτώσεις αυτών των γυναικών είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι παραμορφώνονται και εκεί είναι η ρίζα του προβλήματος, όπως επισημαίνει ο κος Λύρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις