Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζανακόπουλος για φωτιές: «Οι νεκροί δεν αποκρύπτονται»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για φωτιές: «Οι νεκροί δεν αποκρύπτονται»

Νέα ενημέρωση για τις φωτιές πραγματοποιήθηκε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. «Υπάρχει μία προσπάθεια να κατηγορηθεί η κυβέρνηση για απόκρυψη νεκρών. Οι νεκροί δεν αποκρύπτονται. Για να ενημερώσει η κυβέρνηση πρέπει να έχει διασταυρωμένες πληροφορίες. Αυτό ακριβώς κάναμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και συνέχισε: «Ο κ. Πολάκης δεν είπε πως χρειάζεται σφραγίδα του ιατροδικαστή, είναι διαστρέβλωση […]

Νέα ενημέρωση για τις φωτιές πραγματοποιήθηκε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Υπάρχει μία προσπάθεια να κατηγορηθεί η κυβέρνηση για απόκρυψη νεκρών. Οι νεκροί δεν αποκρύπτονται. Για να ενημερώσει η κυβέρνηση πρέπει να έχει διασταυρωμένες πληροφορίες. Αυτό ακριβώς κάναμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συνέχισε: «Ο κ. Πολάκης δεν είπε πως χρειάζεται σφραγίδα του ιατροδικαστή, είναι διαστρέβλωση της δήλωσης. Οι πληροφορίες έρχονταν από διαφορετικές υπηρεσίες και έπρεπε να διασταυρωθούν, να υπάρξει σαφής εικόνα. Μόλις επιβεβαιώθηκαν, εγώ ο ίδιος στις 2:30 είπα για 20 νεκρούς».

Όσο αφορά στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, απάντησε: «Για τα 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και τα 685 στον αιγιαλό αφορούν την Αττική. Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθούν στο μέλλον φυσικές καταστροφές. Η προτεραιοποίηση της λίστας προχωράει. Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να προστατέψουμε την Αττική και τη χώρα από μία αντίστοιχη μελλοντική καταστροφή».

Για τις καταγγελίες του Μπουρνούς για πλαστογράφηση εγγράφων, εξήγησε το εξής: «Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική είναι πως μέσα σε ελάχιστο χρόνο δεν ήταν δυνατή η απομάκρυνση κατοίκων από έναν οικισμό με 15.000 κατοίκους. Στο πλαίσιο της διάσωσής τους, η Πυροσβεστική έκανε εισήγηση. Δεν πρέπει ακόμα να καταλογίσουμε ευθύνες στον οποιοδήποτε. Εγώ δεν είμαι δικαστής ή διαιτητής. Θα καταλογιστούν οι σχετικές ευθύνες εάν και εφόσον υπάρχουν».

Tέλος, για τις καταγγελίες στη συνέντευξη Μητσοτάκη, σχολίασε: «Έχει πολύ συγκεκριμένες ευθύνες, ήταν κομμάτι του πολιτικού προσωπικού που κυβερνούσε γιοα 40 χρόνια. Μπορείτε να ελέγξετε την προσωπική του ιστορία για να δείτε αν διόρισε κολλητούς. Σε σχέση με τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μετέφεραν την ημερομηνία για τη νομιμοποίηση. Επί των ημερών μας δεν έχει δοθεί η δυνατότητα νομιμοποίησης ούτε ενός παραπάνω αυθαιρέτου σε σχέση με τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Διαβάστε ακόμα:

Συνεχίζονται οι διαψεύσεις της κυβέρνησης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις