Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: «Δεν υπάρχει συμφωνία αν δεν…»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: «Δεν υπάρχει συμφωνία αν δεν…»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε δηλώσεις και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ελληνική οικονομία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Σκοπιανό. «Δεν υπάρχει συμφωνία αν δεν συμφωνηθούν όλα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί για να υπάρξει μια καλή συμφωνία», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια. Και συνέχισε: «Κανείς δεν μπορεί να […]

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε δηλώσεις και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ελληνική οικονομία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Σκοπιανό.

«Δεν υπάρχει συμφωνία αν δεν συμφωνηθούν όλα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί για να υπάρξει μια καλή συμφωνία», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.

Και συνέχισε: «Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί το αποτέλεσμα, σε ένα τόσο κομβικό σημείο. Η συμφωνία εάν έρθει θα δημιουργήσει ευρύτερες πολιτικέ συγκλίσεις και συναινέσεις. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με σύνθετη ονομασία έναντι όλων. Και η θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή».

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως όμηρο ακροδεξιών πολιτικών τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν υποστηρίξουν τη συμφωνία θα είναι ανακόλουθο με την πολιτική τους ιστορία. Μάλιστα, ο κος Τζανακόπουλος θεωρεί πως η Νέα Δημοκρατία αποφεύγει την πολιτική τοποθέτηση.

Όσο αφορά στη μεταμνημονιακή περίοδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το 2018 μπορεί να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος ικανός για τη στήριξη της κοινωνίας. Το τυχόν υπερπλεόνασμα του τρέχοντος έτους θα μπορεί να δοθεί πάλι στην κοινωνία όπως συνέβη με τις δύο προηγούμενες χρονιές, αν και ακόμη είναι νωρίς, όπως εξέφρασε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις