Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τα… μαζεύει ο Κατσίκης μετά τον σάλο για τους Έλληνες στρτιωτικούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα… μαζεύει ο Κατσίκης μετά τον σάλο για τους Έλληνες στρτιωτικούς

Σε νέες δηλώσεις προέβη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, όσο αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς και την αρχική του θέση. «Εκφράζω προσωπική άποψη. Αναφέρθηκα σε ένα υποθετικό και μόνο σενάριο, βάσει του οποίου αναρωτήθηκα εάν θα μπορούσαμε υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα με τη δικαιοσύνη να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής, εφόσον έχει περισσότερα οφέλη […]

Σε νέες δηλώσεις προέβη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, όσο αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς και την αρχική του θέση.

«Εκφράζω προσωπική άποψη. Αναφέρθηκα σε ένα υποθετικό και μόνο σενάριο, βάσει του οποίου αναρωτήθηκα εάν θα μπορούσαμε υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα με τη δικαιοσύνη να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής, εφόσον έχει περισσότερα οφέλη από ό,τι κόστος για τη χώρα», ξεκαθάρισε.

Διαβάστε ακόμα:

«Βόμβα μεγατόνων» Κατσίκη για τους Έλληνες στρατιωτικούς (vid)

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατέληξε λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι τη Δικαιοσύνη και εκφράζω προσωπική άποψη, ούτε του προέδρου μου, ούτε του κόμματός μου».

Ο κος Κατσίκης, νωρίτερα, έκανε πρόταση – σοκ ώστε «να παρακαμφθεί» η ελληνική Δικαιοσύνη και να γίνει ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Ελλάδα μας με τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

Έντονη ήταν, πάντως, η αντίδραση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου. «Είναι προσωπική η άποψη του κ. Κατσίκη. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, που είναι σαν να τους λέει ότι τα παιδιά τους είναι προϊόν ανταλλαγής… Δεν είναι προϊόν ανταλλαγής οι δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται παράνομα από το καθεστώς», επισήμανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σχετική αντίδραση υπήρξε και από τη Νέα Δημοκρατία κάνοντας την εξής ανακοίνωση:

«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών θεμελιώδης αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της Κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις