Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα «μαγικά» τσιρότα – Τι προσφέρουν
ΥΓΕΙΑ

Τα «μαγικά» τσιρότα – Τι προσφέρουν

Ειδικά διαμορφωμένα τσιρότα μπορούν να απελευθερώνουν φαρμακευτικές και καλλυντικές ουσίες. Αυτές οι ουσίες είναι ενσωματωμένες σε ένα δίκτυο νανοϊνών και δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Διεπιστημονικού Προγράμματος Νανοτεχνολογίες – Νανοεπιστήμες του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ. Διαβάστε ακόμα: Η ελπίδα για τις γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς κόλπο Δημιουργός αυτών των… μαγικών τσιρότων, όπως φαίνεται στο ΑΠΕ, είναι […]

Ειδικά διαμορφωμένα τσιρότα μπορούν να απελευθερώνουν φαρμακευτικές και καλλυντικές ουσίες.

Αυτές οι ουσίες είναι ενσωματωμένες σε ένα δίκτυο νανοϊνών και δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Διεπιστημονικού Προγράμματος Νανοτεχνολογίες – Νανοεπιστήμες του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ.

Διαβάστε ακόμα: Η ελπίδα για τις γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς κόλπο

Δημιουργός αυτών των… μαγικών τσιρότων, όπως φαίνεται στο ΑΠΕ, είναι η 26χρονη βιολόγος, Κωνσταντίνα Μάτσκου.

«Το αντικείμενο που μελέτησα βασίζεται στην ανάπτυξη της ιστικής μηχανικής και αφορά την κατασκευή ικριωμάτων, φορτωμένων με φάρμακα, τα οποία συμβάλλουν στη στοχευμένη απελευθέρωση των ουσιών αυτών, επιφέροντας θετικά αποτελέσματα φροντίδας του δέρματος».

Διαβάστε ακόμα: Πώς ο ναρκισσισμός «φέρνει» καλύτερους βαθμούς

Και συνεχίζει: «Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του εκχυλίσματος αλόης που χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη εργασία, που είναι πλέον πασίγνωστη η ευεργετική της δράση στο δέρμα. Το φάρμακο απελευθερώνεται με ελεγχόμενο ρυθμό και στοχευμένα εκεί που χρειάζεται».

«Τα περισσότερα τσιρότα σήμερα απλώς προστατεύουν ένα σημείο του δέρματος που παρουσιάζει πρόβλημα από το εξωτερικό περιβάλλον. Με την τεχνολογία αυτή περνάμε και σε θεραπεία», καταλήγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις