Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ταϊλάνδη: Το βίντεο της διάσωσης, που κόβει την ανάσα – Ένας ηρωικός αγώνας
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Το βίντεο της διάσωσης, που κόβει την ανάσα – Ένας ηρωικός αγώνας

Το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των 12 μικρών ποδοσφαιριστών στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, κόβει την ανάσα. Οι γονείς αγωνιούσαν επί 14 ολόκληρες ημέρες, μα σήμερα η καρδιά πήγε πάλι στη θέση της. Όλα τα παιδιά βγήκαν ζωντανά, παρά τις δραματικές προβλέψεις, χάρη στους ήρωες που έδωσαν την ψυχή τους για να τα βγάλουν ζωντανά. […]

Το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των 12 μικρών ποδοσφαιριστών στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, κόβει την ανάσα.

Οι γονείς αγωνιούσαν επί 14 ολόκληρες ημέρες, μα σήμερα η καρδιά πήγε πάλι στη θέση της.

Όλα τα παιδιά βγήκαν ζωντανά, παρά τις δραματικές προβλέψεις, χάρη στους ήρωες που έδωσαν την ψυχή τους για να τα βγάλουν ζωντανά. Ένας από αυτούς ωστόσο, έχασε τη ζωή του από έλλειψη οξυγόνου.

Ταϊλάνδη: Ο πλανήτης βουρκώνει από χαρά – Τέλος το θρίλερ, βγήκαν όλοι από το σπήλαιο!

Το βίντεο αποτυπώνει ανατριχιαστικά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι διασώστες προκειμένου να προσεγγίσουν και τελικά να σώσουν τα παιδιά και τον προπονητή τους.

Η τελική φάση της επιχείρησης ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώθηκε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα με τον απεγκλωβισμό των υπολοίπων τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους.

Ο εφιάλτης που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, είναι παρελθόν.

Οι γιατροί που τα περιθάλπουν λένε ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι γενικώς καλή.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό στα παιδιά χορηγήθηκαν χαλαρωτικά φάρμακα λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης ώστε να βιώσουν όσο γίνεται λιγότερο στρες και αν αποφευχθεί κάποια κρίση πανικού.

Τα παιδιά θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για περίπου μία εβδομάδα. Τα επόμενα 24ωρα θα υποβληθούν σε νέες εξετάσεις κι αν δεν υπάρχουν ενδείξεις λοίμωξης θα μπορούν να δουν συγγενείς τους υπό τον όρο ότι θα τηρείται μια απόσταση ασφαλείας περίπου δύο μέτρων.

Κάποια από τα παιδιά έχουν ήδη δει τους δικούς τους μέσα από τζάμι ασφαλείας, όμως αυτό που προέχει, είναι να αναρρώσουν πλήρως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις