Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τέλος εποχής για τον Ραχόι – Σοσιαλιστής ο νέος πρωθυπουργός
ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος εποχής για τον Ραχόι – Σοσιαλιστής ο νέος πρωθυπουργός

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία, με τον Μαριάνο Ραχόι να παραδέχεται την ήττα του και να παραιτείται. Δεκτή έγινε η πρόταση μομφής από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE), με την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι να γίνεται η πρώτη στην ιστορία της Ισπανίας που πέφτει μετά από τέτοια κίνηση. Διαβάστε ακόμα: Ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία […]

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία, με τον Μαριάνο Ραχόι να παραδέχεται την ήττα του και να παραιτείται.

Δεκτή έγινε η πρόταση μομφής από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE), με την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι να γίνεται η πρώτη στην ιστορία της Ισπανίας που πέφτει μετά από τέτοια κίνηση.

Διαβάστε ακόμα: Ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία – Παραιτήθηκε ο Ραχόι

Ο νέος πρωθυπουργός είναι ο Σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα με 180 ψήφους υπέρ, 169 κατά και μια αποχή, την ώρα που το το μέλλον της νέας κυβέρνησης στην Ισπανία είναι αβέβαιο.

Αν και, πριν από λίγες ημέρες, δεν ήταν σαφές αν το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα μπορούσε να ανατρέψει τον συντηρητικό Ραχόι, τελικά τα κατάφερε.

Διαβάστε ακόμα: Πρόταση μομφής κατά του Ραχόι

Να σημειωθεί πως το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους του Λαϊκού Κόμματος ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

O Πέδρο Σάντσεθ γίνεται ο 7ος πρωθυπουργός της Ισπανίας μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στα τέλη του 1970, μετά τη δικτατορία του Φράνκο. Aναμένεται να αναλάβει καθήκοντα τη Δευτέρα (4/6) και η κυβέρνησή του να διοριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις