Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τέλεια φυσικά αρωματικά χώρου
PLUS

Τέλεια φυσικά αρωματικά χώρου

Για εσάς που λατρεύετε την άνοιξη και τις μυρωδιές της, υπάρχουν δύο πανεύκολα φυσικά, εύκολα και σούπερ οικονομικά αρωματικά χώρου. Αρωματικό χώρου με λεμόνι και δεντρολίβανο Θα χρειαστείτε: Ένα λεμόνι κομμένο σε φέτες, 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο και 2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη Πώς θα το φτιάξετε: Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό. Σε αυτήν προσθέστε […]

Για εσάς που λατρεύετε την άνοιξη και τις μυρωδιές της, υπάρχουν δύο πανεύκολα φυσικά, εύκολα και σούπερ οικονομικά αρωματικά χώρου.

Αρωματικό χώρου με λεμόνι και δεντρολίβανο

Θα χρειαστείτε:

Ένα λεμόνι κομμένο σε φέτες, 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο και 2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη

Πώς θα το φτιάξετε:

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό. Σε αυτήν προσθέστε το λεμόνι, το δεντρολίβανο και τη βανίλια. Αφήστε το νερό να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4-5 ώρες. Στη συνέχεια, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το αρωματισμένο νερό να κρυώσει καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε βαζάκια. Τέλος, τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας και ετοιμαστείτε να αφήσετε το σπίτι σας να μυρίσει άνοιξη!

Το… κολπάκι για να κάνεις τα κοσμήματά σου να λάμπουν!

Αρωματικό χώρου με βότκα και φρούτα

Θα χρειαστείτε:

Ένα περγαμόντο και ένα πορτοκάλι, 2 φλ. βότκα, 1 γυάλινο βάζο, 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού, 1 δοχείο για σπρέι

Πώς θα το φτιάξετε:

Ξεφλουδίστε τα φρούτα σας. Έπειτα, τοποθετήστε τις φλούδες σε ένα μικρό βάζο και καλύψτε τις με τη βότκα. Σφραγίστε καλά το μπολ και αφήστε την για 3-4 ημέρες. Μετά από το αυτό το διάστημα, ανοίξτε το μπολ, σουρώστε το περιεχόμενό του και τοποθετήστε τη βότκα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.  Πάρτε τις φλούδες, κόψτε τις σε πολύ λεπτές λωρίδες και ρίξτε τις στο μπουκάλι. Απογεμίστε το μπουκάλι με νερό και ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις