Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες όσων βίωσαν τις φονικές πυρκαγιές
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες όσων βίωσαν τις φονικές πυρκαγιές

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές. Είδαν, μέσα σε λίγα λεπτά, ανθρώπους να πεθαίνουν και περιουσίες χρόνων να χάνονται, την ώρα που οι ίδιοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την καταδιωκτική μανία της φωτιάς. Αγνοείται (και) η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μίας κατοίκου της περιοχής του […]

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.

Είδαν, μέσα σε λίγα λεπτά, ανθρώπους να πεθαίνουν και περιουσίες χρόνων να χάνονται, την ώρα που οι ίδιοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την καταδιωκτική μανία της φωτιάς.

Αγνοείται (και) η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μίας κατοίκου της περιοχής του Νέου Βουτζά, η οποία άκουσε ένα κοριτσάκι να φωνάζει «βοήθεια». Γύρισε και αντίκρισε την κοπέλα να καίγεται ολόκληρη και να βουτάει από βράχο 15 μέτρων.

Μια άλλη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, τα πήρε αγκαλιά έτσι όπως ήταν, με τα σλιπάκια και τις παντόφλες, και τα έβγαλε από το σπίτι τους, καθώς έβλεπε τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης – Βοήθεια στους πληγέντες

«Μέσα σε μισή ώρα είχε κατακαεί ο Νέος Βουτζάς από την κορυφή, με τις φλόγες να σαρώνουν τα πάντα στην πλαγιά που βρίσκεται ο οικισμός», δηλώνει ο κος Θεόφιλος.

«Όσοι πρόλαβαν να φύγουν τα πρώτα δέκα λεπτά κατάφεραν και γλίτωσαν. Βούτηξα το γιο μου, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και προλάβαμε να φύγουμε, ειδάλλως θα εγκλωβιζόμασταν», αποκαλύπτει ο κος Γιώργος και η κα Μαρία, σύμφωνα με το eleftherostypos.

Συνεχίζεται η τραγωδία – Βρήκαν ακόμα δύο νεκρούς στο Μάτι

«Έτρεχε ο κόσμος με τις μπλούζες τους να καίγονται, σαν να ήμασταν σε πόλεμο», περιγράφει ένας από τους ανθρώπους που έσπευσαν να βοηθήσουν αυτούς που είχαν ανάγκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις