Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Συγκλονίζει ο Καρεμπέ: «Είχαν εκθέσει θείους μου σαν ζώα»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συγκλονίζει ο Καρεμπέ: «Είχαν εκθέσει θείους μου σαν ζώα»

Μια αφοπλιστική συνέντευξη στη γερμανική Sport Bild έδωσε ο Κριστιάν Καρεμπέ. Μίλησε για πολλά, αλλά είχε την ευκαιρία να εστιάσει στις δυσκολίες που πέρασε, τόσο προσωπικές όσο και οικογενειακές. «Η οικογένειά μου προέρχεται από τις γαλλικές κτήσεις στην Νέα Καληδονία. Εγώ γεννήθηκα εκεί. Οι άνθρωποι από την Νέα Καληδονία πολλές φορές περνούσαν δύσκολα στην Γαλλία […]

Μια αφοπλιστική συνέντευξη στη γερμανική Sport Bild έδωσε ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Μίλησε για πολλά, αλλά είχε την ευκαιρία να εστιάσει στις δυσκολίες που πέρασε, τόσο προσωπικές όσο και οικογενειακές.

«Η οικογένειά μου προέρχεται από τις γαλλικές κτήσεις στην Νέα Καληδονία. Εγώ γεννήθηκα εκεί. Οι άνθρωποι από την Νέα Καληδονία πολλές φορές περνούσαν δύσκολα στην Γαλλία γιατί έμοιαζαν διαφορετικοί».

Διαβάστε ακόμα:

Έξαλλη η Στεφανίδη – Τα «βάζει» με το ΣτΕ

Και συνέχισε: «Και η οικογένειά μου έχει περάσει δύσκολα στην Γαλλία. Δύο από τους θείους μου είχαν εκτεθεί το 1931 σαν ζώα στον ζωολογικό κήπο στο πλαίσιο μίας έκθεσης στο Παρίσι για την αποικιακή ιστορία. Τους είχαν εκθέσει σαν ζώα. Αυτό είναι απαράδεκτο για μένα. Όχι απλά μη αποδεκτό αλλά απαράδεκτο».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στους αθλητές στις ΗΠΑ που δεν ψάλλουν τον εθνικό ύμνο διαμαρτυρόμενοι για τον ρατσισμό, εξέφρασε: «Δεν είναι κάτι που καταλαβαίνω απλά. Είναι κάτι που αποδέχομαι πλήρως. Είναι σωστό και σημαντικό. Αν βλέπεις κακομεταχείριση, πρέπει να πάρεις θέση. Πρέπει να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και το τι πρεσβεύεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις