Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Συγκινητική Σάκκαρη για Τσιτσιπά: «Δεν θα ξαναδώ παιχνίδι του»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συγκινητική Σάκκαρη για Τσιτσιπά: «Δεν θα ξαναδώ παιχνίδι του»

Δύο αθλητές στο top 30 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, σε άνδρες και γυναίκες, έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα, μετά και τη νέα άνοδο της Μαρίας Σάκκαρη, που την έφερε στην 30η θέση του κόσμου. Λίγες ώρες πριν την έναρξη του US Open, όπου και οι δύο Έλληνες αθλητές θα βρίσκονται […]

Σακκαρη

Δύο αθλητές στο top 30 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, σε άνδρες και γυναίκες, έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα, μετά και τη νέα άνοδο της Μαρίας Σάκκαρη, που την έφερε στην 30η θέση του κόσμου.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του US Open, όπου και οι δύο Έλληνες αθλητές θα βρίσκονται στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά,  η WTA ανακοίνωσε την παγκόσμια κατάταξη με την Μαρία Σάκκαρη να βελτιώνει τη θέση της σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όντας πια 30η.

Αμετάβλητη η κατάσταση στην τριάδα της κορυφής, με τις Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία), Καρολίν Βοζνιάκι (Δανία) και Σλόαν Στίβενς (ΗΠΑ) να βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου παρέμεινε στο Νο 169 του κόσμου.

Η Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη

Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία) 8.061 βαθμοί

Καρολίν Βοζνιάκι (Δανία) 5.975

Σλόαν Στίβενς (ΗΠΑ) 5.482

Αντζελίκ Κέρμπερ (Γερμανία) 5.305

Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία) 4.885

Καρολίν Γκαρσιά (Γαλλία) 4.725

Ελίνα Σβιτόλινα (Ουκρανία) 4.555

Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία) 4.105

Γιούλια Γκέργκες (Γερμανία) 3.900

Έλενα Οσταπένκο (Λετονία) 3.787

30. Μαρία Σάκκαρη (ΕΛΛΑΔΑ) 1.514

Σε θέση ρεκόρ βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παρέμεινε στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία και είναι η υψηλότερη στην οποία έχει ανέλθει μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Όσον αφορά τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, Ναδάλ, Φέντερερ και Ντελ Πότρο, εξακολουθούν να βρίσκονται στο άτυπο βάθρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για σακκαρη τσιτσιπας

Ο Τσιτσιπάς στην παγκόσμια κατάταξη

Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία) 10.040 βαθμοί

Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 7.080

Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (Αργεντινή) 5.500

Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 4.845

Κέβιν Άντερσον (Νότια Αφρική) 4.615

Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 4.445

Μάριν Τσίλιτς (Κροατία) 4.445

Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία) 3.790

Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία) 3.485

Νταβίντ Γκοφέν (Βέλγιο) 3.435

15. Στέφανος Τσιτσιπάς (ΕΛΛΑΔΑ) 2.042

Οι δηλώσεις της Σάκκαρη για Τσιτσιπά

«Θεέ μου, ανατριχιαστικό. Δεν μπορώ να το περιγράψω, είναι απίστευτος. Το θέμα είναι πως δεν πρόκειται να ξαναδώ παιχνίδι δικό του. Δεν μπορούσα να κοιτάζω. Έλεγα συνέχεια ‘Θεέ μου τι είναι αυτό;’. Είναι 20 χρονών και τον βλέπεις μέσα στο κορτ, την ισορροπία που έχει, τις επιλογές, τις αποφάσεις, είναι κάτι μοναδικό.

Είναι ο άνθρωπος που με εμπνέει. Μετά από αυτό που έκανε θέλω να πετύχω το ίδιο. Είναι ένας παίκτης και αθλητής που πρόκειται να προσέξω και είναι πολύ σημαντικό για εμένα να τον έχω γιατί αν είμαι μόνη μου σε ένα tour δεν θα έχω κανέναν να παρατηρώ. Ο Στέφανος είναι ένα πρότυπο για εμάς και για μένα. Ίσως αγχωθεί με αυτά που διαβάζει αλλά έχω μεγάλες προσδοκίες από αυτόν. Είναι σπουδαίο για την χώρα μας.

Για τη δική της προσπάθεια: «Το να βλέπεις Έλληνες από το εξωτερικό να σε υποστηρίζουν και να είναι περισσότερο παθιασμένοι σε κάνει να νιώθεις σπουδαία. Ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί. Σίγουρα έχω βελτιωθεί. Έχω αναβαθμίσει πολλά παιχνίδια στο επιθετικό μου στυλ. Έχω ξεκάθαρη εικόνα του τι πρέπει να κάνω στο κορτ. Φυσικά, δεν μπορώ να πετυχαίνω σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω με συνέπεια και σε κάθε ματς να έχω μία βάση. Στόχος μου είναι να γίνω μία σταθερή παίκτρια και πάνω σε αυτό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις