Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συγκέντρωση μαθητών – καθηγητών έξω από το υπουργείο Παιδείας (pics+vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση μαθητών – καθηγητών έξω από το υπουργείο Παιδείας (pics+vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί και μαθητές. Η συγκέντρωση γίνεται μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας έχουν κηρύξει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ. Δάσκαλοι και καθηγητές διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επίσης, ζητούν […]

συγκέντρωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Η συγκέντρωση γίνεται μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας έχουν κηρύξει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Δάσκαλοι και καθηγητές διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

math2

Επίσης, ζητούν 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.

Απαιτούν, επιπλέον, άμεση χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, για την πραγματοποίηση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

Το «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση δίνει και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών.

Η «Πρωτοβουλία» τονίζει ότι «και φέτος θα δουλέψουμε κοντά 25.000 οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία κάθε χρόνο καλύπτουμε κενά από συνταξιοδοτήσεις».

Προβάλλει έτσι, το αίτημα για άμεση μονιμοποίηση και των 25.000 έτσι ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία.

«Αυτό το αίτημα μπορεί να ενώσει όλους τους συναδέλφους, μπορεί να βγάλει μπροστά όλες τις δυνάμεις, ώστε να δώσουμε τη μάχη με όρους νίκης»

«Μόνο αυτό το αίτημα καλύπτει πραγματικά την προϋπηρεσία των χιλιάδων συναδέλφων, που εδώ και χρόνια αλωνίζουν τη χώρα», τονίζει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις